2019. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Útban egy fenntarthatóbb Magyarország felé

Hazánk környezetpolitikájának célja, hogy az ország gazdasági fejlődése a természeti erőforrások megőrzése és fenntartható használata mellett valósuljon meg – jelentette ki László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a 4. ENSZ Környezetvédelmi Közgyűlésen, Nairobiban.

A világ környezetvédelmi vezetői a legégetőbb környezeti problémák között emelték ki a klímaváltozást, a biodiverzitás és erdőterületek csökkenését, a tengerek és óceánok védelmét, különösen a műanyagszennyezéssel szemben, a vegyi anyagok és hulladékok kérdéskörét, a talajdegradációt, az élelmiszer-ellátás és -pazarlás problémáját és környezeti összefüggéseit – írja a Magyar Mezőgazdaság.

Az Agrárminisztérium közleménye szerint az eseményen tett felszólalásában László Tibor Zoltán az eseményen történő több, fenntarthatósági hazai programról és törekvésről is említést tett;

kiemelte a 2016-ban elfogadott Nemzeti Erdőstratégia alapján megvalósuló erdőtelepítési tervet, szólt a hazai élelmiszerhulladék-csökkentési törekvésről és az önkéntes felajánlások alapján működő Magyar Élelmiszer Bank Egyesülettel való együttműködésről.

A helyettes államtitkár beszámolt a helyi élelmiszer-termelés és a termelői piacok hálózatának kiemelt támogatásáról is, melyek a szállítási igények csökkentése révén mérséklik a környezeti terhelést.

László Tibor Zoltán felhívta a figyelmet a globális vízügyi célok támogatására, aminek érdekében idén októberben Magyarország harmadszor rendezi meg a Budapesti Víz Világtalálkozót. A találkozó központi témája a vízválság megelőzése lesz.

Neked ajánljuk
Homo calidus – Közeleg a „forrófejű ember” kora? Bolygónk tengernyi megoldást kínál a kibocsátás csökkentésére Áder Jánost is felszólalásra kérték a New York-i klímacsúcson Meleg színű, meghitt fények A dunavirág mentőakció (természetfilm)
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam