2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén saját kihívással készülhetünk a Föld órájára

A Föld órája alkalmából négyhetes kihívássorozatot indít a WWF Magyarország, hogy a fenntarthatósági tippek közül mindenki megtalálja azt, amelyet tartósan át tud ültetni a mindennapjaiba.

A tippeket alkalmazva kevesebbet pazarolunk és szennyezünk, ezáltal mi is hozzájárulunk a természet megóvásához. 

A Föld órája eredetileg azzal a céllal indult 2007-ben Ausztráliából, hogy az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa bolygónk lakosságának figyelmét.

Március 30-án 20:30 és 21:30 között idén is világszerte lekapcsol az épületek, nevezetességek díszvilágítása –, ugyanakkor a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója tavaly óta a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra is hangsúlyt helyez.

Fotó: Earth Hour/youtube.com

2018-ban augusztus 1-jén léptük át azt a dátumot, amikor az emberiség fogyasztása túllépte azt a szintet, amit a Föld egy év alatt képes újratermelni, illetve elnyelni.

„Ez a dátum szimbolikus: azt a hatalmas nyomást jelképezi, amelyet az emberiség, illetve az emberi tevékenység a Föld ökoszisztémájára gyakorol. A magyarok átlagos ökológiai lábnyoma pedig a globális átlag felett van, 1,92 földnyi. Fenntartható életmóddal sokat tehetünk ennek csökkentéséért” – mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Ezért a Föld órája alkalmából a WWF Magyarország egy hónapon keresztül az élet különböző területeire kiterjedő tippeket ad arra, hogyan változtathatunk berögzült szokásainkon – legyen szó a táplálkozásról, a hulladékcsökkentésről vagy éppen a fenntartható háztartásról.

A tippek közül mindenki kiválaszthatja azokat, amelyeket kis erőfeszítéssel be tud építeni az életébe. Aki szeretne részt venni az akcióban, annak nincs más dolga, mint #földórája2019 hashtaggel nyilvános posztban feltölteni egy képet Facebook- vagy Instagram-oldalára – amivel nemcsak példát mutathat, de egy nyereményjátékon is részt vehet. További részletek a wwf.hu oldalon.

Neked ajánljuk
Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt Zöld ügyekben indít online párbeszédet a kormány A levegőtisztító pad és a levegőszennyezésből készülő tinta is bemutatkozik a fenntarthatósági expón A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam