2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mindenkinek van tennivalója

A politikusoknak, a tudomány képviselőinek és a hétköznapi embereknek is megvan a felelősségük a környezet megóvásában – mondta Áder János államfő csütörtökön New Yorkban, miután az ENSZ-közgyűlés éghajlatváltozással foglalkozó tanácskozása keretében tárgyalt az ENSZ főtitkárával.

António Guterres korunk legnagyobb kihívásának nevezte a klímaváltozást, amely azonnali és közvetlen veszélyt jelent az emberiségre. A főtitkár a közgyűlési felszólalásában is azt kérte a résztvevőktől, hogy a következő klímacsúcsra ne beszédekkel, hanem tervekkel, programokkal készüljenek.

A magyar delegáció nem érkezik üres kézzel a szeptemberi ENSZ-tanácskozásra, érdemi, a magyar polgárok életét és a klímát jótékonyan befolyásoló döntésekről, eredményekről, innovációról tájékoztatja majd a közgyűlést

– hangsúlyozta Áder János. A klíma kérdésére rövid időn belül, tizenöt-húsz éves távlatban megoldást kell találni, vagy lakhatatlanná válik a Föld – szögezte le. A megoldás döntően a két „nagy szennyező”, az Egyesült Államok és Kína hozzáállásán múlik, de az államfő mindannyiunk felelősségéről is szólt. A mindennapi életünk során is takarékoskodni kell a vízzel, és nem pazarolhatjuk az energiát, fogalmazott. 

Áder János köztársasági elnök és António Guterres ENSZ-főtitkár megbeszélést folytat az ENSZ-közgyűlés vitája után. Az ENSZ főtitkára példaértékűnek nevezte Magyarország teljesítményét a klímavédelem érdekében, és nagyra értékelte, hogy Budapest idén harmadik alkalommal rendezi meg a Víz Világtalálkozót
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Neked ajánljuk
Áder Jánost is felszólalásra kérték a New York-i klímacsúcson Őrizetbe vették az Extinction Rebellion aktivistáit Londonban Az indián banántól a télálló citromig egy magyar gazda birtokán Nő a világ növényiolaj-termelése Északnyugat felé sodródik a leszakadt gigászi jégtömb (képgaléria)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam