2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímáért tüntető diákok nyílt levélben fordultak a magyar, a német, a cseh és a lengyel kormányhoz

Közös nyílt levelet tettek közzé a klímaváltozás miatt tüntető diákok Magyarországról, Csehországról, Lengyelországról és Németországról. Ennek a négy országnak a kormányfői vétózták meg a 2050-es EU-s karbonsemlegességi határidőt, amikor az EU-s klímacélokat elfogadták márciusban.

A Fridays For Future mozgalom tagjai nyílt levelükben többek között a következőket fogalmazták meg:

„a párizsi egyezmény felrúgásával, a 2050-es határidő megvétózásával a jövőnket és a reményeinket vétózták meg! Mi pedig a partvonalról nézzük végig, ahogy a képviselőink semmibe veszik a legalapvetőbb emberi jogainkat, az igazságosságot és a józan ész szavát a gazdasági érdekekért.”

„Pontosan tudjuk, hogy a 2050-es határidő is kevés lenne a felmelegedés 1,5 fok alatt tartásához és a katasztrófák elkerüléséhez. És látjuk, hogy a vezetőink még ennyit sem hajlandóak megtenni értünk.”

A globális felmelegedés ellen hathatósabb intézkedéseket követelő berlini tüntetés résztvevői 2019. március 29-én
Fotó: MTI/EPA/Felipe Trueba

„Nincs egyetlen értelmes érv, hogy tovább húzzuk az időt! Úgy tűnik, ezt gyerekek százezrei jobban megértik Önöknél. Amelyik ország vezetője egy ilyen törvényt megvétóz, ne állítsa, hogy bármit tesz a klímavédelemért, mert az csak képmutatás!” – idézte a 444.hu.

Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását A klímavédelmi szigorításoknál csak a kezeletlen klímaváltozás járna nagyobb szociális igazságtalanságokkal Alakváltozáshoz vezet az állatoknál a klímaváltozás Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam