2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kanada adókkal harcol a szén-dioxid ellen

Justin Trudeau kormánya 4 kanadai szövetségi államra, Ontarióra, Új-Brunswickre, Manitobára és Saskatchewanra szén-dioxid-adót vetett ki.

Az ottawai kormánynak ez a válaszlépése arra, hogy ezek az államok folyamatosan szembehelyezkednek a központi kormány klímavédelmi lépéseivel, és nem dolgoztak ki saját klímavédelmi terveket a kormány által szabott április 1-jei határidőre – számolt be a Guardian alapján a 444.hu.

Az adó tonnánként 20 kanadai dollár, azaz kicsit több mint 4300 forint, de évente 10 kanadai dollárral emelkedik, amíg 2022-ben el nem éri az 50 dolláros tonnánkénti értéket.

Hivatalos számítások szerint egyébként Kanada nem fogja tudni teljesíteni a párizsi klímaegyezményben vállalt célját, ami szerint 2030-ra a 2005-ös szinthez képest 30 százalékkal csökkentenie kellene a szén-dioxid-kibocsátását.

A kormány szerint az adót visszakapják majd az állampolgárok egyéb juttatások és környezetvédelmi intézkedések formájában, a kanadai ellenzéki konzervatívok szerint azonban ez minden idők legrosszabb és legbotrányosabb kanadai adója.

Neked ajánljuk
Budapesten is több ezren vonultak a klímáért Ceglédbercel, az első magyar okosfalu Az Amazon is felvillanyozza a flottáját Nő a világ növényiolaj-termelése Északnyugat felé sodródik a leszakadt gigászi jégtömb (képgaléria)
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam