Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az EU megerősítheti globális vezető szerepét a fenntartható fejlődési célkitűzések megvalósításában

Az európai uniós tagállamok támogatják az uniós tanács Agenda 2030 munkacsoportjának következtetéseit, az erről szóló dokumentumot április 9-én fogja elfogadni a tagországok általános EU-ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácsa – közölte kedden Borbély László, a román kormány Fenntartható Fejlődési Főosztályának vezetője.

Borbély László az MTI-nek elmondta, az egy hét múlva sorra kerülő luxemburgi tanácskozáson gyakorlatilag vita nélkül fogadják el a dokumentumot, amely irányadó lesz abban, hogy a következő 4-5 évben hogyan lehet a gyakorlatba átültetni a fenntartható fejlődésre irányuló Agenda 2030 célkitűzéseit az Európai Unióban. Borbély László hozzátette:

a dokumentum, amely hozzájárulhat az uniós politika alakításához 2030-ig, az EU Tanács jelenleg soros román elnökségének egyik fontos eredménye.

A dokumentumhoz rekordidő alatt sikerült megszerezni a tagállamok jóváhagyását, így  az Európai Unió megerősítheti globális vezető szerepét a fenntartható fejlődés célkitűzéseinek gyakorlatba való átültetésében.

Az Agenda 2030 munkacsoport munkáját irányító Lőrincz Csilla, a román Fenntartható Fejlődési Főosztály irodavezetője úgy értékelte, hogy ezzel „közelebb kerültünk a fenntartható Európához”.

Neked ajánljuk
A klímavédelem ügye sem merülhet feledésbe A klímavédelem ügye sem merülhet feledésbe Nem ad több pénzt az EU a karácsonyfa-termesztőknek Közösségi adománygyűjtés a Hogy tetszik lenni? programért Európában a duplájára nőtt a villanyautók eladása
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam