2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Portugália rekordszámú tűzoltót helyez készültségbe a nyári erdőtüzekre

A kivételesen száraz telet, majd a hetekig tartó, szokatlanul meleg időszakot követően Portugália rekordszámú tűzoltót és tűzoltásra használatos repülőgépet helyez készültségbe a nyári erdőtüzekre készülve. 

A portugáliai belügyminisztérium szerdai közlése szerint csaknem 11 500 tűzoltót, rendőrt, katonát és egyéb személyzetet állítanak készenlétbe a júliustól októberig tartó időszakra, amikor a leggyakrabban fordulnak elő erdőtüzek – számolt be az MTI.

Az országban évente több ezer tűz keletkezik, melyek többsége a rossz erdőgazdálkodás következménye. 

Múlt héten arról érkeztek jelentések, hogy Portugália északi részén és Spanyolország északnyugati részén több helyen is felcsaptak a lángok. Idén Spanyolországban és Portugáliában a szokásosnál jóval hamarabb alakultak ki erdőtüzek a kivételesen meleg és szeles időjárás következtében. A korai erdőtüzek a tűzoltókat is felkészületlenül érték.

Fotó: anagh/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A bolíviai elnök meghívta a G7 vezetőit, hogy segítsenek az amazóniai erdőtüzek oltásában Az indonéz erdőtüzek füstjétől szenved Malajzia Legalább 42 ember belehalt a Nigert sújtó árvizekbe A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam