2019. április 26., Ervin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Portugália rekordszámú tűzoltót helyez készültségbe a nyári erdőtüzekre

A kivételesen száraz telet, majd a hetekig tartó, szokatlanul meleg időszakot követően Portugália rekordszámú tűzoltót és tűzoltásra használatos repülőgépet helyez készültségbe a nyári erdőtüzekre készülve. 

A portugáliai belügyminisztérium szerdai közlése szerint csaknem 11 500 tűzoltót, rendőrt, katonát és egyéb személyzetet állítanak készenlétbe a júliustól októberig tartó időszakra, amikor a leggyakrabban fordulnak elő erdőtüzek – számolt be az MTI.

Az országban évente több ezer tűz keletkezik, melyek többsége a rossz erdőgazdálkodás következménye. 

Múlt héten arról érkeztek jelentések, hogy Portugália északi részén és Spanyolország északnyugati részén több helyen is felcsaptak a lángok. Idén Spanyolországban és Portugáliában a szokásosnál jóval hamarabb alakultak ki erdőtüzek a kivételesen meleg és szeles időjárás következtében. A korai erdőtüzek a tűzoltókat is felkészületlenül érték.

Fotó: anagh/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Erdőtüzek pusztítanak Portugáliában és Spanyolországban Tízmilliók érzik a saját bőrükön, hogy nagy a baj Ferenc pápa is gyászolja az iráni árvíz áldozatait Magyarországnak is hasznos lesz az új uniós növény-egészségügyi szabályozás Az épületek jelenthetik a globális klímaharc egyik kulcsát
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam