2019. november 17., Gergő, Hortenzia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Portugália rekordszámú tűzoltót helyez készültségbe a nyári erdőtüzekre

A kivételesen száraz telet, majd a hetekig tartó, szokatlanul meleg időszakot követően Portugália rekordszámú tűzoltót és tűzoltásra használatos repülőgépet helyez készültségbe a nyári erdőtüzekre készülve. 

A portugáliai belügyminisztérium szerdai közlése szerint csaknem 11 500 tűzoltót, rendőrt, katonát és egyéb személyzetet állítanak készenlétbe a júliustól októberig tartó időszakra, amikor a leggyakrabban fordulnak elő erdőtüzek – számolt be az MTI.

Az országban évente több ezer tűz keletkezik, melyek többsége a rossz erdőgazdálkodás következménye. 

Múlt héten arról érkeztek jelentések, hogy Portugália északi részén és Spanyolország északnyugati részén több helyen is felcsaptak a lángok. Idén Spanyolországban és Portugáliában a szokásosnál jóval hamarabb alakultak ki erdőtüzek a kivételesen meleg és szeles időjárás következtében. A korai erdőtüzek a tűzoltókat is felkészületlenül érték.

Fotó: anagh/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Még napokig nem tudják megfékezni a bozóttüzeket Ausztráliában Még napokig nem tudják megfékezni a bozóttüzeket Ausztráliában Gyors volt az élővilág regenerációja a 66 millió évvel ezelőtti meteoritbecsapódás után Műanyag-újrahasznosító céget vásárolt a MOL A jegybankoknak is jut szerep a klímavédelemben
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam