2019. április 23., Béla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ellenőrzése alá akarja vonni országa környezetvédelmi politikáját a brazil elnök

Jair Bolsonaro a kinevezettek kis csoportjára cserélné le a jelenlegi, széles alapokon nyugvó, független véleményeket is tükröző testületet – derült ki egy hétfőn ismertté vált dokumentumból.

Az AP amerikai hírügynökség birtokába jutott anyagból kiderült, környezetvédelmi aktivisták attól tartanak, Bolsonarónak a környezetvédelmi szervezetekkel kapcsolatos sokszor hangoztatott szkeptikus véleménye további erdőirtáshoz és az ellenőrzés mértékének csökkenéséhez vezethet az országban, amely az Amazonas-medence esőerdőinek mintegy 60 százalékát birtokolja.

Szakértők szerint az erdők védelme létfontosságú lenne a globális felmelegedés lassítása és a Föld klímájának védelme érdekében teendő erőfeszítéseknek.

Jair Bolsonaro Fotó: Fabio Rodrigues Pozzebom/Wikimedia Commons

Az új elnök úgynevezett átmeneti munkacsoportjának még január elseje, a hatalomba lépés előtt vázolt menetrendjében az szerepel, hogy

az államfő olyan rendeletet kezdeményez, amely egy kormányzati testületet hozna létre a jelenlegi Brazil Környezetvédelmi Nemzeti Tanács helyébe.

Ez utóbbi testületnek 100 tagja van, köztük független környezetvédelmi szervezetek és üzleti csoportok is. A létrehozandó új testület ugyanakkor 5 elnöki kinevezettből állna, hozzájuk csatlakozna Ricardo Salles környezetvédelmi miniszter, az indítvány kezdeményezője.

Neked ajánljuk
A klímáért tüntető diákok nyílt levélben fordultak a magyar, a német, a cseh és a lengyel kormányhoz Mindenkinek van tennivalója Idén saját kihívással készülhetünk a Föld órájára Faölelési rekord született az erdők világnapján Porzanak a hazai szikes-tavak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam