2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2018: Európa teszi a legtöbbet a fejlődő világért

Az előzetes adatok szerint 2018-ban is az Európai Unió és tagállamai bizonyultak a világ legnagyobb fejlesztési donorjának.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) előzetes adataiból az derül ki, hogy az uniós intézmények és a tagállamok által együttesen nyújtott hivatalos fejlesztési támogatás 2018-ban 74,4 milliárd eurót tett ki. Ez az uniós bruttó nemzeti jövedelem 0,47 százalékának felel meg – írja a Piac és Profit.

Négy tagállam, köztük Magyarország, 2017 és 2018 között bruttó nemzeti jövedelméhez képest több mint 0,01 százalékponttal növelte az általa biztosított hivatalos fejlesztési támogatást.

Korábbi évekkel összehasonlítva az elmúlt évben jelentősen csökkent az Európába érkező emberek száma, így a menedékkérőkre fordított kiadások 3,3 Mrd euróval, 2017-hez képest 32 százalékkal csökkentek, mutat rá az OECD.

A világ országai célul tűzték ki, hogy rendszeresen támogassák a feltörekvő országok fenntartható fejlődését. Az Európai Unió régebbi tagjai vállalták, hogy bruttó nemzeti jövedelmük 0,7 százalékát fordítják erre a célra, míg a 2002 után csatlakozottak azt ígérték, hogy 0,33 százalékos hozzájárulásukat növelik.

Neked ajánljuk
Négy évtizede először csökkent a szén-dioxid-kibocsátás Indiában A kibocsátás lassulása mellett is újabb rekordszintre nőtt a légkör szén-dioxid-koncentrációja májusban Min kéne változtatnunk, hogy hosszú távon, érdemben csökkenjen a kibocsátásunk? Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam