2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olcsóbban kerülhetjük el a klímakatasztrófát

A pozitív fejleményt a nap- és szélenergia-beruházások árcsökkenésének köszönhetjük.

A Nemzetközi Megújulóenergia-ügynökség (International Renewable Energy Agency, Irena) minden évben megbecsüli, milyen összegű beruházásokra van szükség ahhoz, hogy a világ elérje a párizsi klímacélt, azaz a felmelegedés ne haladja meg a 2 Celsius-fokot az iparosodás előtti szinthez képest.

Egy évvel ezelőtt még 125 ezer milliárd dollár volt ez az összeg, friss tanulmányában azonban 115 ezer milliárdra csökkentette becslését a nemzetközi szervezet, köszönhetően az egyre olcsóbbá váló nap- és szélenergia-beruházásoknak.

Ez még ugyan mindig több, mint a világ valamivel 80 ezer milliárd dollár feletti egyéves összterméke, de a szóban forgó összeget 2050-ig fokozatosan kellene elkölteni az átmenetre. Ezen az időtávon évente a GDP 2 százalékát kellene az átállásra fordítani, ami ugyan még mindig viszonylag nagy összeg, de nem teljesíthetetlen – számolt be a G7.

Neked ajánljuk
Alkotmányos rangra emelné a klímavédelmet a bajor miniszterelnök Látványos klímademonstráció a Szabadság hídon Naperőművet épített a Videoton Holding A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam