2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erős eszközökhöz nyúltak a környezetvédelemért tiltakozók Londonban

A klímaváltozás megállításáért tüntetnek napok óta a brit fővárosban, már több mint 300 tiltakozót vettek őrizetbe.

Környezetvédő aktivisták másztak fel a londoni metró tetejére, és ragasztották magukat a vonathoz pillanatragasztóval a Canary Wharfnál, írja a CNN alapján a hvg.hu.

Már több mint 300 aktivistát tartóztattak le Londonban, akik hidakat és csomópontokat foglaltak el a klímaváltozás elleni tiltakozás során, köztük magyarok is.

A londoni metróban a Wi-Fi-t is kikapcsolták, hogy nehezítsék a leállást szervező aktivisták munkáját.

Fotó: MTI/EPA/Will Oliver

Sadiq Khan, London polgármestere azt mondta, határozottan haragszik amiatt, hogy a tiltakozók a metrót blokkolják. Szerinte Londonban mindig is támogatott volt, hogy az elégedetlenek kifejezzék a véleményüket, de másokat nem zavarva, törvényes módon.

Az aktivisták a Waterloo hidat is blokkolták, szabályos kis fesztivál formálódott sátrakkal és fellépőkkel, könyvesboltokkal és büfékkel a transzparenseken virító „A klíma változik, mi miért nem?” és „A bolygó és az emberek a profit ellen” feliratok alatt.

Neked ajánljuk
Mit mond el az öt legfontosabb mutató a klíma állapotáról? Szaúd-Arábia klímabarát okosvárossal csökkentené az olajfüggőségét A következmények kezelése sokkal borsosabb lenne, mint a klímavédelem Vízkrízis Isztambulban: 40 napon belül kritikussá válhat a helyzet A karbonsemlegesség hatékony eszköz a klímakatasztrófa kezelésére
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam