2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tőzsde ellen fordultak a londoni klímatüntetők

Újabb performance-szal tűnt fel Londonban a klímaváltozás miatt tüntető Extinction Rebellion nevű brit szervezet. A pénzügyi negyedben folyó tüntetések keretében a londoni tőzsdéhez ragasztották magukat a tiltakozó aktivisták.

A klímatüntetők szerint a pénzügyi ágazat felelős az éghajlatváltozás és az ökológiai pusztítás finanszírozásáért, ők pedig azért állták útját a tőzsde bejáratainak, hogy felhívják a vállalatokat és az intézményeket: tegyék lehetővé, hogy elmondhassák az igazságot – írja az Index.

A brit Metro tudósítása szerint a Londonban hetek óta tartó tüntetéssorozat szervezői szerdán megállapodtak abban, hogy felszámolják táboraikat a parlament környékén, és

csütörtökön délután a Hyde Park Cornernél záróceremóniát tartanak majd, ahol meghirdetik tiltakozásuk új formáit.

Fotó: Guardian News/youtube.com

A XR tiltakozásai során április 15. óta eddig már több mint ezer embert tartóztattak le, a tőzsdei akciónál a Scotland Yard szerda este 69 embert állított elő. Az Extinction Rebellion azzal a céllal szervezi tiltakozó akcióit, hogy rávegye a kormányt, hogy 2025-ig csökkentse nullára az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Fotó: MTI/AP/Matt Dunham
Neked ajánljuk
Emeli a tétet az Európai Unió Amerikában kézzelfogható következményekkel jár a klímaváltozás Fiatal erdőkkel nem sokra megyünk Monor is bekapcsolódott a Tisztítsuk meg az országot kormányzati programba A hétvégén rendezik meg a 27. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam