2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A norvég erdőtüzek egész Európa számára figyelmeztetést jelentenek

Több száz embernek kellett elhagynia az otthonát Norvégia déli részén, ahol heves erdőtüzekkel küzdenek a tűzoltók.

Sokndal városa környékén 148 házat ürítettek ki a kedden felcsapott lángok miatt. A rendőrség tájékoztatása szerint a tüzet egyelőre nem sikerült irányítás alá vonni, és az erős szél miatt félő, hogy a tűz terjedni is fog – számolt be a 444.hu.

Norvégiában az áprilisi erdőtűz nagyon korainak számít, és szakértők attól tartanak, hogy idén egész Európában meredeken nőhet az erdőtüzek száma.

Fotó: maxpixel.net

Az európai erdőtűz-információs rendszer (Effis) egyik képviselője a BBC-nek azt mondta, hogy az idei európai erdőtüzek száma eddig bőven az átlag felett alakul, és az idei szezon drasztikusan rosszabb, mint amit az előző évtizedben láthattunk. A rendkívül száraz európai tél és a kontinensszerte pusztító tartós szárazság megnövelte az erdőtüzek esélyét, és jelenleg a hosszú távú előrejelzések sem ígérik a helyzet javulását.

Neked ajánljuk
Több száz erdőtűz tombolt Oroszországban, szigorúbb fellépést sürgetnek a felelősök ellen Egy évvel elhalasztják az ENSZ-klímakonferenciát Hazánkat is elérte az Aral-tó pora Önkéntes tűzoltók segítettek Letenyén Az internetre költözik a zöldülők vására
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam