2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a Kossuth téren is lázadnak a kihalás ellen

Az Angliából induló radikális ökológiai mozgalom globális szintre lépett, de amíg ott százakat tartóztatnak le a forgalmat akadályozó polgári engedetlenség miatt, nálunk sokkal békésebb formában zajlik a fenyegető kihalási hullám és a klímaváltozás megállításáért zajló tiltakozás.

Ha nem változtatunk most rögtön és ténylegesen, a kihalás nagyon is esélyes – ez ellen és a döntéshozók lépéskényszerbe hozásáért tüntettek Budapesten szombat délután – számolt be az Index.

Ezekben a napokban nagyon sok helyen, New Yorktól Pakisztánon át Ghánáig voltak klímavédelmi megmozdulásaik, és a kerekasztal-beszélgetések után most már Budapesten is utcára vonult az Extention Rebellion mozgalom.

A szombat délutáni vonuláson részt vevők többek között az önálló környezetvédelmi minisztériumi tárca visszaállítása mellett ökológiai vészhelyzet kihirdetését, a fenntartható mezőgazdaság támogatását, a nagy ökológiai lábnyomú állatfeldolgozás adókedvezményeinek megszüntetését, a közösségi és kerékpáros közlekedés komolyabb fejlesztését követelték.

Fotó: Extinction Rebellion Magyarország/facebook.com

„Az Extinction Rebellion arra jött létre, hogy valódi lépésekre kényszerítse a döntéshozókat. Nem lehet az egyént okolni, nem megoldás, hogy rákenjük az egyes emberre a felelősséget, vagy hogy mondjuk betiltjuk a műanyag szívószálakat, amikor az egész rendszer az emberek, az állatok és a környezet kizsákmányolására épül” – idézte Illés Katalint, a tüntetés egyik szónokát Kolozsi Ádám képes beszámolójában az Indexen.

Neked ajánljuk
Tudósok, környezetvédők és olajtársaságok közösen sürgetik a metánkibocsátás szigorúbb szabályozását Egyre több környezetvédőt gyilkolnak meg a világon Egy uniós kereskedelmi megállapodás csökkenthetné az esőerdőkre nehezedő nyomást Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam