2020. február 23., Alfréd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a Kossuth téren is lázadnak a kihalás ellen

Az Angliából induló radikális ökológiai mozgalom globális szintre lépett, de amíg ott százakat tartóztatnak le a forgalmat akadályozó polgári engedetlenség miatt, nálunk sokkal békésebb formában zajlik a fenyegető kihalási hullám és a klímaváltozás megállításáért zajló tiltakozás.

Ha nem változtatunk most rögtön és ténylegesen, a kihalás nagyon is esélyes – ez ellen és a döntéshozók lépéskényszerbe hozásáért tüntettek Budapesten szombat délután – számolt be az Index.

Ezekben a napokban nagyon sok helyen, New Yorktól Pakisztánon át Ghánáig voltak klímavédelmi megmozdulásaik, és a kerekasztal-beszélgetések után most már Budapesten is utcára vonult az Extention Rebellion mozgalom.

A szombat délutáni vonuláson részt vevők többek között az önálló környezetvédelmi minisztériumi tárca visszaállítása mellett ökológiai vészhelyzet kihirdetését, a fenntartható mezőgazdaság támogatását, a nagy ökológiai lábnyomú állatfeldolgozás adókedvezményeinek megszüntetését, a közösségi és kerékpáros közlekedés komolyabb fejlesztését követelték.

Fotó: Extinction Rebellion Magyarország/facebook.com

„Az Extinction Rebellion arra jött létre, hogy valódi lépésekre kényszerítse a döntéshozókat. Nem lehet az egyént okolni, nem megoldás, hogy rákenjük az egyes emberre a felelősséget, vagy hogy mondjuk betiltjuk a műanyag szívószálakat, amikor az egész rendszer az emberek, az állatok és a környezet kizsákmányolására épül” – idézte Illés Katalint, a tüntetés egyik szónokát Kolozsi Ádám képes beszámolójában az Indexen.

Neked ajánljuk
A zöld fordulat kihívások elé állítja az európai nagyvárosokat Egy újabb kis jégkorszak sem húzna ki minket a csávából Az EIB is segítheti a hazai klímasemlegesség ügyét Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam