2020. február 23., Alfréd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erőteljes gesztussal fújnának ébresztőt

A világ többtucatnyi országában tüntettek április 27-én a klímaváltozás ellen frissen alakult szervezet, az Extinction Rebellion aktivistái.

Az alapséma mindenütt ugyanaz: a Föld közelgő pusztulására figyelmeztető környezetvédők összegyűlnek, majd egy adott jelre „meghalnak”: a földre fekszenek, olykor valamilyen feliratot is helyezve maguk fölé – írja a 444.hu

A szervezők igyekeztek látványos köztereket találni, hogy az eseményekről készült fotókat sokan osszák meg, továbbadva a friss szerveződés hírét. 

„Behalással” a kihalás ellen a londoni kék bálna alatt Forrás: AFP news agency/youtube.com

A mozgalom őszi, londoni indulása óta egyre nagyobb tömegeket mozgat meg, olykor a polgári engedetlenség eszközeiben sem válogatva. A legutóbbi fejlemények közé tartozik, hogy egy alkotás révén az elismert street art művész, Banksy is kifejezte szolidaritását a klíma- és természetvédelem megerősítését követelőkkel.

Az Extinction Rebellion környezetvédő szervezet tüntetésének résztvevői az éghajlatváltozás miatt tiltakoznak a londoni Hyde Parkban
Fotó: MTI/AP/Frank Augstein
Neked ajánljuk
Klíma- és természetvédelmi akciótervet fogadott el a kormány Az Európai Bizottság első munkaprogramja a klímasemleges átállásra összpontosít Itthon a Felső-Tisza-vidék járhat a legrosszabbul Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam