2019. november 21., Olivér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kikényszeríthető a klímavédelem?

Az Egyesült Államok képviselőháza jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely meggátolná az Egyesült Államok elnökét abban, hogy a gyakorlatban is felmondja a párizsi klímaegyezmény keretében tett vállalásokat.

A klímaegyezmény az országok klímaváltozásért felelős károsanyag-kibocsátását szabályozza, Donald Trump azonban 2017-ben bejelentette, hogy kilép az egyezményből – írja a Reuters nyomán az Index.

A demokrata többségű alsóház most olyan törvényt fogadott el, amely kötelezné az elnököt, hogy maradjon az egyezményben foglaltak mellett, és meggátolná, hogy a szövetségi költségvetésből pénzt használjon fel olyan lépésekre, amik szembemennek az egyezménnyel.

Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi vezetője jelezte, hogy a szenátus nem fogja napirendre tűzni a javaslatot, amit a demokraták politikai színjátékának nevezett. A javaslatot megszavazó képviselők – közük három republikánus is – azt mondták, üzenetnek szánták azt a világ felé, amivel jelezni szeretnék: sok amerikai kiáll az egyezmény mellett.

Donald Trump bejelenti a párizsi klímaegyezmény felmondásának tervét (2017. június 1.) Fotó: The White House/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A globális metánkibocsátását mérő műholdmissziót indít Új-Zéland A maradók eltökéltebben dolgoznak a párizsi célokért A tehetős államok jobban is igyekezhetnének A gyengébb államok kevésbé tudnak megbirkózni a klímaváltozás kihívásaival Okoskamerákkal a szemetelők ellen
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam