2021. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyar fiatalok is megmozdulnak a klímáért

A Fridays for Future Magyarország (Péntekek a jövőért) a szokásos heti tüntetések mellett az immáron másodszor megrendezett globális klímasztrájkhoz is csatlakozik.

Lassan 12 hete egyre több fiatal gyűlik össze a Kossuth téren péntekenként, hogy felhívja a döntéshozók és a társadalom figyelmét: a klímaválság nem a jövő problémája, sürgősen cselekednünk kell – íja a Mérce.

A magyarországi klímatüntetések egyelőre Budapestre korlátozódnak, ezért a szervezők most összeállítottak egy tüntetési kisokost, amelyben a mozgalom céljai mellett a szervezéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat is megosztanak, hogy országszerte megmozdulásokra buzdítsák a fiatal generációt.

Fotó: Fridays for Future Magyarország/facebook.com

A közelmúltban világszerte egyre hangosabbá váló tiltakozások a lakosságot, de legfőképp a döntéshozókat szeretnék felrázni.

Úgy vélik, nem mehetünk el korunk fenyegető problémái, így például a globális felmelegedés, az élelmiszer-termelést is fenyegető időjárási szélsőségek és a tömeges kihalási hullám jelentette fenyegetés mellett.

A következő budapesti klímatüntetés a Kossuth téren május 10-én 14:30-kor kezdődik, a következő globális klímasztrájkra pedig május 24-én kerül sor. 

Neked ajánljuk
Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt Zöld ügyekben indít online párbeszédet a kormány A levegőtisztító pad és a levegőszennyezésből készülő tinta is bemutatkozik a fenntarthatósági expón ENSZ: a fosszilis energiatermelési tervek összeegyeztethetetlenek a klímacélokkal Elindult az őszi szélben szaporodni a sziki ballagófű (videóval)
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam