2020. május 30., Janka, Zsanett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elégedetlenek az unió klímapolitikájával

Egy Euractiv által ismertetett, nem hivatalos kiszivárgott dokumentumban nyolc ország felszólítja az Európai Uniót, hogy tegyen többet a „pusztító” mértékű klímaváltozás megelőzése érdekében.

Szorgalmazzák továbbá, hogy az Európai Bizottság tervének megfelelően „legkésőbb” 2050-ig az EU nettó üvegházgáz-kibocsátása nullára csökkenjen – írja a Portfolio.

A kezdeményezést Franciaország, Hollandia, Belgium, Svédország, Dánia, Spanyolország, Portugália és Luxemburg jegyzi.

Azok az országok, amelyek már korábban elutasították a 2050-es klímasemlegességre vonatkozó többségi álláspontot – így Németország, Lengyelország és Magyarország – nem szerepelnek az aláírók között.

Fotó: Thijs ter Haar/flickr.com

Az uniós klímaterv a május 9-i romániai EU-csúcson is a fő témák között szerepel majd, a szeptemberi New York-i ENSZ-klímacsúcson pedig szintén a figyelem középpontjába kerülhet. Az ENSZ álláspontja szerint a jelenlegi folyamatok alapján a párizsi klímaegyezményben a világ szinte minden országa által kitűzött klímavédelmi cél teljesülésére esély sincsen.

Neked ajánljuk
Négy évtizede először csökkent a szén-dioxid-kibocsátás Indiában Min kéne változtatnunk, hogy hosszú távon, érdemben csökkenjen a kibocsátásunk? Ismét erdőtüzek tombolnak az Északi-sarkvidéken Sok a bajba jutott, de a felajánlás is Fogyókúrára fogták a kínai vadlovakat
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam