2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ételek kidobása és a klímaváltozás is összefügg

Globálisan az élelmiszerek egyharmadát pazaroljuk el, ennek nagy része a szemétlerakókban végzi, ahol a szerves hulladék erjedésével metán és szén-dioxid is keletkezik – vagyis a klímaváltozásért felelős üvegházhatású gázok.

Az élelmiszer-pazarlás káros környezeti hatásaira hívja fel a figyelmet a Felelős Gasztrohős Alapítvány Nem etetem a szemetesem! #zerofoodwaste kampánya – írja a Népszava.

Az élelmiszer-pazarlás kis odafigyeléssel csökkenthető. Az EU-ban évente 88 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, ez óriási energia-, víz- és pénzpazarlás is egyben

– mondta Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.

Fotó: Nem etetem a szemetesem! #zerofoodwaste/facebook.bom

Nemcsak a bolygónak, de pénztárcánknak is jót teszünk, ha odafigyelünk, hogy amit megveszünk, azt meg is együk. Itthon egy év alatt 68 kiló ételt dobunk a kukába, ha ezt inkább felhasználnánk, közel 90 ezer forintot spórolhatnánk.

A kihívással kapcsolatos további részletek a Nem etetem a szemetesem! #zerofoodwaste Facebook-eseményén és a gasztrohos.blog.hu-n.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam