2019. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ételek kidobása és a klímaváltozás is összefügg

Globálisan az élelmiszerek egyharmadát pazaroljuk el, ennek nagy része a szemétlerakókban végzi, ahol a szerves hulladék erjedésével metán és szén-dioxid is keletkezik – vagyis a klímaváltozásért felelős üvegházhatású gázok.

Az élelmiszer-pazarlás káros környezeti hatásaira hívja fel a figyelmet a Felelős Gasztrohős Alapítvány Nem etetem a szemetesem! #zerofoodwaste kampánya – írja a Népszava.

Az élelmiszer-pazarlás kis odafigyeléssel csökkenthető. Az EU-ban évente 88 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, ez óriási energia-, víz- és pénzpazarlás is egyben

– mondta Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.

Fotó: Nem etetem a szemetesem! #zerofoodwaste/facebook.bom

Nemcsak a bolygónak, de pénztárcánknak is jót teszünk, ha odafigyelünk, hogy amit megveszünk, azt meg is együk. Itthon egy év alatt 68 kiló ételt dobunk a kukába, ha ezt inkább felhasználnánk, közel 90 ezer forintot spórolhatnánk.

A kihívással kapcsolatos további részletek a Nem etetem a szemetesem! #zerofoodwaste Facebook-eseményén és a gasztrohos.blog.hu-n.

Neked ajánljuk
Bepanaszolták az ausztrál kormányt a klímával kapcsolatos tétlenség miatt Klímavédelmi körútra indul az ENSZ-főtitkár, hogy felrázza a világot A Tesco és a Mars az élelmiszer-pazarlás ellen MNB: hasznos beavatkozás a népegészségügyi termékadó Az Exxonnak 1982-ben papírja volt a klímaváltozásról
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam