2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ételek kidobása és a klímaváltozás is összefügg

Globálisan az élelmiszerek egyharmadát pazaroljuk el, ennek nagy része a szemétlerakókban végzi, ahol a szerves hulladék erjedésével metán és szén-dioxid is keletkezik – vagyis a klímaváltozásért felelős üvegházhatású gázok.

Az élelmiszer-pazarlás káros környezeti hatásaira hívja fel a figyelmet a Felelős Gasztrohős Alapítvány Nem etetem a szemetesem! #zerofoodwaste kampánya – írja a Népszava.

Az élelmiszer-pazarlás kis odafigyeléssel csökkenthető. Az EU-ban évente 88 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, ez óriási energia-, víz- és pénzpazarlás is egyben

– mondta Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.

Fotó: Nem etetem a szemetesem! #zerofoodwaste/facebook.bom

Nemcsak a bolygónak, de pénztárcánknak is jót teszünk, ha odafigyelünk, hogy amit megveszünk, azt meg is együk. Itthon egy év alatt 68 kiló ételt dobunk a kukába, ha ezt inkább felhasználnánk, közel 90 ezer forintot spórolhatnánk.

A kihívással kapcsolatos további részletek a Nem etetem a szemetesem! #zerofoodwaste Facebook-eseményén és a gasztrohos.blog.hu-n.

Neked ajánljuk
A klímát számos tényező alakítja, és biztos, hogy az ember az egyik Klímaapartheidtől tart az ENSZ Mit fogunk enni, ha még forróbb, szárazabb és zsúfoltabb lesz a bolygó? Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam