2019. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyok a kicsikért

A nagy gazdaságoknak növelniük kell a kicsi, fejlődő országoknak juttatott támogatást a globális felmelegedés elleni küzdelemben – közölte Frank Voreqe Bainimarama, a Fidzsi-szigetek miniszterelnöke egy éghajlatváltozással foglalkozó nemzetközi konferencián.

A világon 2020-tól évente legalább 100 milliárd dollárra lesz szükség a globális felmelegedés elleni küzdelemhez – hangsúlyozta Bainimarama a csendes-óceáni országok harmadik éghajlatvédelmi találkozóján (CAPP III), a szigetország fővárosában, Suvában. Hozzátette:

„A változás pénzbe kerül, mondják. De mi a csendes-óceáni térségben tudjuk, hogy még többe kerül, ha nem változtatunk.”

Bainimarama már az ENSZ 23., 2017. novemberi klímakonferenciáján is hangsúlyozta, hogy országa a klímaváltozás által leginkább veszélyeztetett államok között van, a tengerszint emelkedése miatt teljes egészében eltűnhet – írja az MTI alapján Az üzlet című lap.

A tenger a Fidzsi-szigetek partjainál Fotó: pxhere.com
Neked ajánljuk
Az ausztrálok jobban félnek a klímaváltozástól, mint a terrorizmustól Megjelent a Nemzeti energia- és klímaterv tervezete Kiadták a teljes jelentést arról, hogy egymillió fajt fenyeget a kihalás MNB: hasznos beavatkozás a népegészségügyi termékadó Az Exxonnak 1982-ben papírja volt a klímaváltozásról
Tovább a forrásra: azuzlet.hu
Vissza
Hírfolyam