2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A németek a klímavédelmet támogatnák

Az éghajlat és a környezet védelmét tartják az Európai Unió (EU) előtt álló legfontosabb kihívásnak a németek – mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés, amely az európai parlamenti (EU-) választás alkalmából készült.

A YouGov közvélemény-kutató intézet által a Die Welt című konzervatív lap megbízásából végzett felmérés eredményei alapján az EU jövője szempontjából meghatározó témák rangsorát a környezet- és éghajlatvédelem vezeti, a megkérdezettek 34 százaléka tartja ezt a legfontosabbnak.

A környezetvédelem és a klímaváltozás csaknem valamennyi korcsoportban az első helyen végzett. 

Leginkább a fiatalok aggódnak a környezet állapota és az éghajlat változása miatt, a 18–25 év közöttiek 51 százaléka tartja ezt az ügyet az EU előtt álló legfontosabb kihívásnak. Kivételt jelent ez alól a 35–55 éves korcsoport, körükben továbbra is a migráció számít a legfontosabb kihívásnak, és a klímaváltozás a második helyen áll.

Aszály az Alpokban Fotó: pxhere.com

A rangsorban szerepel még a béke ügye, illetve többek között az euró stabilitása, az energiapolitika, az emberi és polgári jogok és a digitalizáció, rendre 25 százalék alatti említési aránnyal.

A Die Welt hozzátette: a felmérést nyolc EU-tagországban készítették el – Németország mellett Belgiumban, Franciaországban, Lengyelországban, Magyarországon, Olaszországban, Spanyolországban és Svédországban –, és az összesített adatok alapján az látszik, hogy továbbra is a migráció számít a legfontosabb kihívásnak, a környezet és az éghajlat ügye pedig a második helyen áll.

Neked ajánljuk
Egyelőre nem kapott engedélyt a légkör mesterséges hűtését vizsgáló kísérlet Az Amerikai Tudományos Akadémia megvizsgálná a mesterséges felhők bevetésének lehetőségét A korlátozások mellett kipipálhatta 2020-as klímacéljait Németország Az amerikai kibocsátás visszaszorítását sürgetik uniós képviselők és üzleti vezetők Szent István városába ért a Zöld Busz Program
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam