2021. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

20 millió forintot kapnak civil szervezetek, a közönség szavazata is számított

A MOL Helyi Érték Programjának célja helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik, és helyi problémákra keresnek helyben adható válaszokat. 

2018 őszén első alkalommal hirdették meg a felhívást, amelyre összesen 297 pályázat érkezett be négy kategóriában (Jövő generációja, Kultúra, Környezetvédelem és fenntarthatóság, Társadalom). A szakmai értékelés javaslata és a MOL Alapítvány kuratóriumának döntése alapján 109 pályázat – körzetenként legalább 2, legfeljebb 3 – 2019. április 1–22. között közönségszavazáson vehetett részt a MOL benzinkúthálózat kijelölt töltőállomásain.

Adj lendületet helyi közösségednek! – a Helyi Érték Program népszerűsítő videója

A körzetenként legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet nyerte el a pályázatban igényelt maximum 500 000 Ft támogatást, amelyet 2019. május és december között használhat fel tervei megvalósítására.

A 40 körzetben összesen több mint 120 000 szavazatot adtak le 109 szervezetre a vásárlók és a szimpatizánsok. A szavazás eredményét ide kattintva lehet elérni.

Először indítottuk el az egész ország civil szervezeteit megmozgató programunkat, méghozzá annak érdekében, hogy helyben született kezdeményezéseket és összefogásokat támogassunk.

„Országszerte népszerű volt a kampány, a várakozásunknak megfelelő számú pályázat érkezett be, sőt Kelet-Magyarországról kiugróan sokan jelentkeztek. Az elbírásánál előnyt élvezett az önkéntesség és a fenntarthatóság szemléletének érvényesítése, valamint az innovációs fókusz” – mondta Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.

Neked ajánljuk
20 milliárd forinttal megemelték a cégek környezetbarát beruházást támogató pályázati keretet Több mint 120 millió eurót költ az EU környezetvédelmi projektekre Újabb villanykutakat telepített a Mol Nehéz versenyezni a kínai napelemekkel Vissza a vadonba
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam