2021. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kilenc magyar város csatlakozott a globális klímatüntetéshez

Az eddigi legnagyobb magyar klímatüntetést és -sztrájkot ígéri péntekre a Fridays for Future (FFF) magyar tagozata.

A mozgalom ezzel a II. globális klímasztrájkhoz csatlakozik, amikor a világ több mint száz országában, több mint ezer helyszínen tartanak demonstrációkat, illetve szüntetik be a munkát, tanulást – írja a szervezet közleménye alapján a Qubit.

A tüntetők a klímaváltozás jelentette veszélyre és az azonnali cselekvés szükségességére akarják felhívni a figyelmet, valamint követelik az ökológiai és klímavészhelyzet kihirdetését, a helyzetnek megfelelő intézkedéseket.

„Felháborítónak tartjuk, hogy szerte a világon, így Magyarországon is, a döntéshozók évek-évtizedek óta késlekednek azzal, hogy érdemi intézkedéseket vezessenek be. (...) Úgy látjuk, hogy a nyilvánosság, a közvélemény súlyosan alulinformált, széles tömegek nem realizálták még, milyen veszély fenyegeti az egész emberiséget, a jövőnket” – fogalmaznak a magyar esemény szervezői, akik több médiumot is arra kértek, csatlakozzanak kezdeményezésükhöz, és pénteken egy órán át kizárólag a klímaváltozással kapcsolatos híreket közöljenek.

Budapest mellett tüntetésre kerül sor május 24-én Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Győrben, Szekszárdon, Tatán, Karcagon és Pécsett is.

Fotó: Fridays for Future Magyarország/facebook.com
Neked ajánljuk
Több mint félmilliárd forint segíti a klímavédelmet és az alkalmazkodást a Balaton környékén Rekordmeleg volt a június Észak-Amerikában Milyen tanulságokat rejt Erdély középkori környezettörténete? Masszív olvadás Grönlandon Az élelmiszerek ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében fogott össze a WWF és a Tesco
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam