2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy hét alatt több mint 100 országból látogattak el a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 új honlapjára

Alig egy hete, hogy elindult az év legfontosabb diplomáciai eseménye, a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 honlapja, máris közel 100 országból érdeklődtek az oldalon az esemény iránt.

A www.budapestwatersummit.hu egyrészt a konferencián részt vevő nemzetközi politikai, gazdasági, pénzügyi és tudományos döntéshozók és szakemberek számára nyújt részletes tájékoztatást a programokról.

Másrészt a weboldal idei újdonságaként megjelenő Magazin rovata mindannyiunk egyéni felelősségére is szeretné felhívni a figyelmet, ezért minden érdeklődő számára naponta frissülő tartalommal, érdekes hírekkel szolgál a fenntartható környezet és víz témakörében.

Fotó: www.budapestwatersummit.hu

A 2019. október 15–17. között megrendezendő Budapest Víz Világtalálkozó (Budapest Water Summit 2019, BWS 2019) honlapja éppen öt hónappal az esemény kezdete előtt indult el: „Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy az új honlap indulását követően alig egy hét alatt közel 100 országból jelentkeztek be az oldalra” – tájékoztatott Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium az export növeléséért felelős helyettes államtitkára. Hozzátette:

„Ez azt mutatja, hogy a 2013-as és a 2016-os rendezvények eredményeinek köszönhetően nemzetközi szinten is fokozott várakozás kíséri a diplomáciai eseményt, amelyre már most számos magas rangú nemzetközi döntéshozó és előadó jelezte részvételét.”

A honlap, amelynek az eddigi világtalálkozók során több százezer látogatója volt, idén minden érdeklődő számára naponta frissülő hasznos és érdekes hírekkel szolgál a fenntartható környezet és víz témakörében, valamint tájékozódni lehet rajta a BWS 2019-hez kapcsolódó kulturális, gazdasági, környezetvédelmi kísérő rendezvényekről is. 

Ahogyan azonban az Áder János köztársasági elnök fővédnökségével megvalósuló konferencia is a cselekvésre és a megoldásokra fókuszál, úgy a honlapon is bemutatásra kerülnek azok a fenntartható megoldások és a megújuló életmód kialakításának tippjei, amelyekkel a vízipari cégek már most is segítik a globális vízválság megelőzését és a hatásokhoz való alkalmazkodást.

A BWS HAGYOMÁNYA

Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére, az ENSZ szervezeteivel és a Víz Világtanáccsal együttműködve Magyarország kormánya 2013. október 8. és 11. között rendezte meg az első Budapesti Víz Világtalálkozót (Budapest Water Summit 2013, BWS 2013). A BWS 2013 záródokumentuma, a „Budapesti Nyilatkozat” kimondta, hogy 2015 után a víznek önálló témaként és célkitűzésként kell szerepelnie a fejlesztéspolitikával kapcsolatos tervezésben.

Fotó: http://enb.iisd.org

Az esemény jelentős szerepet játszott abban, hogy az ENSZ által 2015-ben elfogadott fenntartható fejlődési keretrendszerben (Agenda 2030) a víz és szanitáció kérdésköre önálló célkitűzésként jelenhetett meg.

A második Budapesti Víz Világtalálkozóra 2016 novemberében került sor, több mint 2200 fő részvételével. Kitűzött célját teljesítve, a konferencia kijelölte az elkövetkezendő 15 év vízpolitikai teendőit, az esemény végén elfogadott javaslatcsomag pedig hozzájárult a vízgazdálkodás által támogatott fenntartható fejlődési fordulat és a klímavédelem egységbe foglalásához.

Áder János köztársasági elnök és Peter Thomson, az ENSZ Közgyűlés elnöke sajtótájékoztatót tart a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 konferencián Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A BWS 2016 ajánlásaira támaszkodott az ENSZ főtitkára és a Világbank-csoport elnöke által összehívott Vízügyi Elnöki Testület is, amelynek Áder János köztársasági elnök is tagja volt.

BWS 2019 EXPO

Mivel a magyar vízipar és víztudomány komoly nemzetközi projektekkel segíti a vízválság megelőzését, ezért a konferencia társeseményeként megrendezésre kerülő vízipari szakkiállításon (EXPO) a 2013-as és 2016-os rendezvények sikerére építve, idén még nagyobb hangsúlyt kapnak majd a víziparban tevékenykedő hazai cégek, szervezetek.

A vízipari kihívások globális megoldásában versenyképes, innovatív és környezetbarát technológiáikkal már most is jelentős szerepet vállaló vízipari cégek az esemény honlapján nyújthatják be jelentkezésüket, amelyen később bemutatkozásra is lehetőségük lesz.

Neked ajánljuk
A rekordhideg miatt már a vízellátás is akadozik az USA-ban Idegenhonos kagylók hasznosításán dolgoznak a Balatonnál A digitális és zöld pénzügyeké a jövő? Minden adomány sokat számít Katonák tisztítják meg a Himalája csúcsait
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam