2019. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Számos helyen bozóttüzek tombolnak Izraelben

Számos helyen bozóttüzek törtek ki Izraelben a rendkívüli hőségben – jelentette a helyi média csütörtökön. A katonai rádió szerint két fő térségben tombolnak a tüzek: az ország közepén, a repülőtértől nem messze, valamint a gázai övezet mellett Karmia természetvédelmi területen.

 A Gáza melletti tüzet azonban a tűzoltók szerint ezúttal nem az övezetből Izrael felé eregetett, tüzeket okozó léggömbök okozták, mert noha a gázaiak csütörtökön rengeteg helyen próbálkoztak az efféle gyújtogatással, a széljárás megakadályozta sikerüket.

A szakemberek szerint nem szándékos gyújtogatás, hanem a rendkívüli hőség miatt törhettek ki a tüzek, mivel a különösen magas, negyven fok körüli hőmérséklet és a szárazság miatt egy eldobott cigarettacsikk is súlyos tüzeket okozhat.

A központi országrészen azonnali hatállyal berendeltek minden tűzoltót, több tucat kilométer szélességben sűrű füst telepedett a településekre, és lezártak több utat. Ezért jelentős közlekedési dugók is nehezítik a helyzetet.

Bozóttűz mellett hajt el egy hatósági jármű az izraeli Harel kibucban 2019. május 23-án. Az ország közepén, valamint a Gázai övezet mellett levő Karmia természetvédelmi területen lobbant fel a tűz, amely gyorsan terjed a szárazság és a 40 fok körüli hőség miatt
Fotó: MTI/EPA/Jim Hollander

Péntekre sem ígérnek enyhülést a meteorológusok, a Szahara felől fúj a szél ezekben a napokban, s várhatóan megdőlnek a hőmérsékleti rekordok. Ráadásul a hőség mellett az ilyenkor megjelenő apró szemű, sárga sivatagi homok is az országra telepedik majd.

Neked ajánljuk
Japán: már négy halottja van a rendkívüli hőhullámnak A mostani lehet a valaha volt legmelegebb június Az öntözésfejlesztés az agrárium egyik fő kihívása Ázsia is beszáll a műanyagszennyezés elleni harcba Ha péntek, akkor klímatüntetés
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam