2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Számos helyen bozóttüzek tombolnak Izraelben

Számos helyen bozóttüzek törtek ki Izraelben a rendkívüli hőségben – jelentette a helyi média csütörtökön. A katonai rádió szerint két fő térségben tombolnak a tüzek: az ország közepén, a repülőtértől nem messze, valamint a gázai övezet mellett Karmia természetvédelmi területen.

 A Gáza melletti tüzet azonban a tűzoltók szerint ezúttal nem az övezetből Izrael felé eregetett, tüzeket okozó léggömbök okozták, mert noha a gázaiak csütörtökön rengeteg helyen próbálkoztak az efféle gyújtogatással, a széljárás megakadályozta sikerüket.

A szakemberek szerint nem szándékos gyújtogatás, hanem a rendkívüli hőség miatt törhettek ki a tüzek, mivel a különösen magas, negyven fok körüli hőmérséklet és a szárazság miatt egy eldobott cigarettacsikk is súlyos tüzeket okozhat.

A központi országrészen azonnali hatállyal berendeltek minden tűzoltót, több tucat kilométer szélességben sűrű füst telepedett a településekre, és lezártak több utat. Ezért jelentős közlekedési dugók is nehezítik a helyzetet.

Bozóttűz mellett hajt el egy hatósági jármű az izraeli Harel kibucban 2019. május 23-án. Az ország közepén, valamint a Gázai övezet mellett levő Karmia természetvédelmi területen lobbant fel a tűz, amely gyorsan terjed a szárazság és a 40 fok körüli hőség miatt
Fotó: MTI/EPA/Jim Hollander

Péntekre sem ígérnek enyhülést a meteorológusok, a Szahara felől fúj a szél ezekben a napokban, s várhatóan megdőlnek a hőmérsékleti rekordok. Ráadásul a hőség mellett az ilyenkor megjelenő apró szemű, sárga sivatagi homok is az országra telepedik majd.

Neked ajánljuk
Egyetlen nap alatt több mint 200 millió fát ültettek Etiópiában Újabb hőhullámmal küzd Európa Nőhet a halálozás a kínai városokban 1,5-2 Celsius-fokos globális felmelegedés esetén A klímaváltozás a napelemeket sem kíméli Valószínűleg nem károsítják az egészséget az ivóvízben lévő műanyagszemcsék
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam