2019. december 6., Miklós
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Konferencia a fenntarthatóan növekedő városokról

Nurszultanban, a kazah fővárosban 12. alkalommal rendezik meg az Asztanai Gazdasági Fórumot. Ennek a futurisztikus városnak a története jól példázza a fórum idei fő témáit: az emberek számára inspiráló növekedés, városok és gazdaságok. 

Ez az egyik leggyorsabban növekvő főváros a világon. Egyúttal az egyik legfiatalabb főváros is. Az urbanizáció szintje és a trendek, amelyek befolyásolják városunk fejlődését, sok lehetőséget teremtenek, de számos feladatot is adnak – nyilatkozta Nurszultan főpolgármestere az Euronewsnak.

A konferencián zajló viták középpontjában az áll, hogyan lehet a városi fejlődést fenntarthatóvá tenni, nemcsak Kazahsztánban, hanem az egész világon. 

José Antonio Ocampo Gaviria, aki az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsa alá tartozó fejlesztéspolitikai bizottság elnöke, hangsúlyozta: Ez egy nagyon fontos fórum a globális ügyekről, a világgazdaságról és a jelentős bizonytalanságokról, amelyekkel manapság szembesülünk.

Fotó: euronews (magyarul)/youtube.com

Idén kerekasztalt szerveztek az ENSZ fenntartható fejlődési céljairól a térség pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek részvételével.

Nurszultan, az egykori Asztana belvárosa Fotó: Ken and Nyetta/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A globális metánkibocsátását mérő műholdmissziót indít Új-Zéland Az Északi-sark a klímaváltozással kulcsfontosságú területté vált A tehetős államok jobban is igyekezhetnének A befektetők kényszeríthetik klímavédelemre a vonakodó vállalatokat Felesleges göncök új köntösben
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam