2020. február 23., Alfréd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Bilderberg-csoport találkozóján is főszerepet kap a klímaváltozás

A svájci Montreux-ben tartja idei tanácskozását a magas rangú európai és észak-amerikai politikusokat és gazdasági vezetőket tömörítő zártkörű társulás, a Bilderberg-csoport. A csütörtökön kezdődő találkozó fő témái közé tartozik az Európai Unió és az éghajlatváltozás – derül ki a szervezők keddi közléséből.

A 67. Bilderberg-találkozót 2019. május 30. és június 2. között tartják a svájci Montreux-ben, huszonhárom ország 130 képviselőjének részvételével.

A találkozó programjában 11 kérdéskör szerepel, így például a nemzetközi stabilitás, Európa jövője és Nagy-Britannia kiválása az Európai Unióból, a kiberfenyegetések, Kína, Oroszország, a kapitalizmus jövője, az etika és a mesterséges intelligencia, valamint az éghajlatváltozás.

A találkozó helyszíne, a svájci Montreux Fotó: Tesa Robbins/pixabay.com

A tanácskozáson részt vesz Jared Kushner, Donald Trump amerikai elnök veje és tanácsadója, Mark Rutte holland kormányfő, Ursula von der Leyen német védelmi miniszter, Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter, Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. A vállalatvezetők közül jelen lesz többek között a Total francia kőolajipari vállalat elnök-vezérigazgatója, Patrick Pouyanné és a Crédit Suisse bank főnöke, Tidjane Thiam.

Neked ajánljuk
A zöld fordulat kihívások elé állítja az európai nagyvárosokat Egy újabb kis jégkorszak sem húzna ki minket a csávából Az EIB is segítheti a hazai klímasemlegesség ügyét Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam