2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ENSZ-főtitkár határozottabb erőfeszítéseket sürget

António Guterres bécsi látogatásán felszólította az országokat, hogy kötelezzék el magukat a párizsi klímacsúcson meghatározott intézkedéseknél ambiciózusabb csomag mellett.

„Nem értem, hogyan lehet az adófizetők pénzét használni a fosszilis tüzelőanyagok támogatására, a hurrikánok gerjesztésére, az aszály növelésére, a gleccserek megolvasztására, a korallok elpusztítására és a világ minden táján tapasztalható katasztrófák felerősítésére” – tette föl a kérdést beszédében az ENSZ főtitkára.

António Guterres az ENSZ bécsi székházának 40 éves fennállása kapcsán rendezett ünnepségen vett részt. A napokban zajlott Bécsben az R20 klímavédelmi találkozó is, amelynek célja a környezetvédelmi problémákra gyakorlati megoldásokat kereső, alulról jövő kezdeményezések ösztönzése és bemutatása.

Forrás: euronews (magyarul)/youtube.com

A konferencián António Guterres mellett Áder János köztársasági elnök is részt vett, és bemutatta Magyarország klímavédelmi tevékenységét, de jelen volt Greta Thunberg, a klímasztrájk vezéralakja és Arnold Schwarzenegger, az R20 alapítója is.

Neked ajánljuk
Homo calidus – Közeleg a „forrófejű ember” kora? Bolygónk tengernyi megoldást kínál a kibocsátás csökkentésére Áder Jánost is felszólalásra kérték a New York-i klímacsúcson Emlékezetünkben már biztosan megőrizzük Óriási érdeklődés övezi a Budapesti Víz Világtalálkozót
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam