2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fokoznák a klímáért tett erőfeszítéseiket

Nagyjából 80 ország jelezte, hogy szigorítaná a párizsi klímaegyezményben tett önkéntes vállalásait a világ vezetőinek szeptemberre tervezett klíma-csúcstalálkozója előtt.

Luis Alfonso de Alba, az ENSZ főtitkárának klímaügyi különmegbízottja azt nem kívánta elárulni, hogy mely országok tennének önként többet a korábban vállaltaknál a klíma védelmében – íja a The New York Times nyomán a 444.hu.

A célok növelésének szükségességével  a mexikói diplomata is maximálisan egyetért. Véleménye szerint radikálisan, és nem kis lépésekben kell növelni a céljainkat. Mint fogalmazott,

„exponenciálisan növelni kéne az ambícióinkat”.

Fotó: Bioversity International/flickr.com

A 2015-ös párizsi egyezményben a világ országai önkéntes vállalásokat tettek, leginkább a jövőre vonatkozóan. A jelenlegi klímamodellek szerint viszont már az azonnali cselekvés ideje is elmúlt, most már egészen drasztikus lépéseket kell tenni csupán azért is, hogy a klímaegyezményben vállalt legfeljebb kétfokos hőemelkedést tartani lehessen.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét Ezek a városok vesznek részt az unió kísérleti klímavédelmi programjában Mekkora gazdasági lemondással járna a hatékonyabb klímavédelem? Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam