2019. november 11., Márton
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fokoznák a klímáért tett erőfeszítéseiket

Nagyjából 80 ország jelezte, hogy szigorítaná a párizsi klímaegyezményben tett önkéntes vállalásait a világ vezetőinek szeptemberre tervezett klíma-csúcstalálkozója előtt.

Luis Alfonso de Alba, az ENSZ főtitkárának klímaügyi különmegbízottja azt nem kívánta elárulni, hogy mely országok tennének önként többet a korábban vállaltaknál a klíma védelmében – íja a The New York Times nyomán a 444.hu.

A célok növelésének szükségességével  a mexikói diplomata is maximálisan egyetért. Véleménye szerint radikálisan, és nem kis lépésekben kell növelni a céljainkat. Mint fogalmazott,

„exponenciálisan növelni kéne az ambícióinkat”.

Fotó: Bioversity International/flickr.com

A 2015-ös párizsi egyezményben a világ országai önkéntes vállalásokat tettek, leginkább a jövőre vonatkozóan. A jelenlegi klímamodellek szerint viszont már az azonnali cselekvés ideje is elmúlt, most már egészen drasztikus lépéseket kell tenni csupán azért is, hogy a klímaegyezményben vállalt legfeljebb kétfokos hőemelkedést tartani lehessen.

Neked ajánljuk
Az Európai Unió, Norvégia és Izland erősíti az együttműködést az éghajlatváltozás ellen Rendhagyó expedíció keres választ a változó klíma fontos kérdéseire Sárgulnak a széncinegék, de nem az irigységtől – A felmelegedés hatásai a madarak tollazatára Feljövőben van a csomagolásmentes kereskedelem Átmenetileg nem veszik át a veszélyes hulladékot Budapesten
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam