2020. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai hadsereg több káros anyagot termel egy évben, mint egész Portugália

2017-ben 59 millió tonna szén-dioxidot és egyéb üvegházhatású gázt bocsátott ki a Pentagon, illetve a felügyelete alá tartozó amerikai hadsereg – számolták ki az amerikai Providence-ben székelő Brown Egyetem kutatásában.

A tanulmány szerint az amerikai hadsereg energiafogyasztásának 70 százalékát a fegyverek használata, illetve a katonák és fegyverek szállítása tette ki, leginkább a kerozin és a dízel üzemanyagok alkalmazása miatt – írja a Qubit.

Ha az amerikai hadsereg ország lenne, ez az 55. legnagyobb CO2-kibocsátóvá tenné a világon.

Crawford szerint az amerikai védelmi minisztérium 2009-hez képest jelentősen csökkentette az energiafogyasztását, járműflottája hatékonyabban használja fel az energiát, mint korábban, és a bázisokon is bevezették a megújuló energiaforrások használatát.

Fotó: Master Sgt. Ken Hammond, U.S. Air Force/Wikimedia Commons

A politikatudománnyal foglalkozó kutató azért további intézkedéseket is el tudna képzelni: például ha az amerikai sereg felhagyna a perzsa-öböli, az olajkészlethez való hozzáférést biztosító küldetéseivel, hiszen a megújulók térnyerésével ennek már nem is kellene prioritásnak lennie.

Neked ajánljuk
Érzékenyebbek lettünk a környezeti és társadalmi problémák iránt A klímavédelemben a fáknál is hatékonyabb fegyvert jelentenek a gyepek Az Északi-sark rendkívüli felmelegedésére figyelmeztetett a Meteorológiai Világszervezet Mentőövet dob a MAKSZ az állásukat vesztett kreatív és kommunikációs szakemberek számára Színes hímzésekről köszön ránk a természet szépsége
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam