2019. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szigorú drukkerek felé tett gesztussal elindult a bonni klímakonferencia

A klímaváltozás elleni fellépést sürgető Fridays for Future (Péntekenként a Jövőért) nevű nemzetközi mozgalom tüntetéseinek résztvevőit méltatta Patricia Espinosa, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének (UNFCCC) vezetője hétfőn, a tíz napig tartó bonni klímavédelmi konferencia első napján.

„A fiatalok világos és félreérthetetlen jelzést küldtek arról, hogy vészhelyzetről van szó, és ezért hálás vagyok” – mondta el Patricia Espinosa a németországi Bonnban rendezett csúcstalálkozón. Espinosa hangsúlyozta:

a bonni konferencia 3000 résztvevőjének gyakran rendkívül aprólékos és bonyolult feladatokkal kell szembenéznie, a pénteki klímatüntetések résztvevői azonban emlékeztetik őt arra, mi is a cél valójában.

A 16 éves Greta Thunberg alapította a Fridays for Future (Péntekenként a Jövőért) elnevezésű nemzetközi mozgalmat, amelynek célja, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét az éghajlatváltozás problémájára Fotó: MTI/EPA/TT/Janerik Henriksson

Espinosa felhívást intézett a világ országaihoz, felszólítva őket arra, hogy fokozzák az éghajlatváltozással kapcsolatos problémák megoldására irányuló erőfeszítéseiket.

„Ez az életünk harca” – mondta el Espinosa, hozzátéve: „nagyon-nagyon gyorsan” kell most tenni valamit, mert „nincs több időnk” – húzta alá felszólalásában. A bonni konferencia egyik legfőbb célkitűzése, hogy segítse a decemberi Santiago de Chilében rendezett éghajlatváltozási konferenciára való felkészülést.

Neked ajánljuk
Kezdhetünk hozzászokni a szélsőséges időjáráshoz Mit tehet a világ gyártósora a klíma megóvásáért? Súlyos időjárási fenyegetés érint szinte minden második magyart Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam