2019. december 11., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tehetősek is legyenek tetterősek

Az emberiség tehetős részének többet kell tennie a klímaváltozás ellen – jelentette ki Greta Thunberg svéd környezetvédelmi aktivista egy stockholmi konferencián tartott beszédében, amelynek szövegét kedden hozták nyilvánosságra.

Thunberg a múlt hét végén a Brilliant Minds (Brilliáns elmék) elnevezésű, nem nyilvános konferencián vett részt a svéd főváros egyik szállodájában, a rendezvényre külön meghívott személyek társaságában.

A konferencián hangsúlyozta, hogy nem az olyan országok, mint Mozambik, Banglades vagy Kolumbia lakói felelősek az éghajlatváltozásért, hanem az olyan hatalmasok – politikusok, hírességek és üzletemberek –, akik gyakran magánrepülőgépekkel utaznak.

A 16 éves aktivista lány szerint a világ leggazdagabb tíz százaléka felelős az üvegházhatású gázok kibocsátásának csaknem feléért.

Thunberg mindent átfogó szemléletváltást követelt annak érdekében, hogy a globális felmelegedést 1,5 Celsius-fok alatti szintre lehessen szorítani. A fiatal svéd lány most egy évre felfüggeszti tanulmányait, hogy teljes figyelmét éghajlatvédelmi kampányának szentelhesse.

Neked ajánljuk
Az Északi-sark a klímaváltozással kulcsfontosságú területté vált A tehetős államok jobban is igyekezhetnének A FlixBus és az MCI már teszteli az USA első villanybuszát Gyorsvonatokkal zöldítene a KLM is Nem csak a nagyvállalatok engedhetik meg maguknak a fenntarthatóságot
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam