2019. július 19., Emília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tehetősek is legyenek tetterősek

Az emberiség tehetős részének többet kell tennie a klímaváltozás ellen – jelentette ki Greta Thunberg svéd környezetvédelmi aktivista egy stockholmi konferencián tartott beszédében, amelynek szövegét kedden hozták nyilvánosságra.

Thunberg a múlt hét végén a Brilliant Minds (Brilliáns elmék) elnevezésű, nem nyilvános konferencián vett részt a svéd főváros egyik szállodájában, a rendezvényre külön meghívott személyek társaságában.

A konferencián hangsúlyozta, hogy nem az olyan országok, mint Mozambik, Banglades vagy Kolumbia lakói felelősek az éghajlatváltozásért, hanem az olyan hatalmasok – politikusok, hírességek és üzletemberek –, akik gyakran magánrepülőgépekkel utaznak.

A 16 éves aktivista lány szerint a világ leggazdagabb tíz százaléka felelős az üvegházhatású gázok kibocsátásának csaknem feléért.

Thunberg mindent átfogó szemléletváltást követelt annak érdekében, hogy a globális felmelegedést 1,5 Celsius-fok alatti szintre lehessen szorítani. A fiatal svéd lány most egy évre felfüggeszti tanulmányait, hogy teljes figyelmét éghajlatvédelmi kampányának szentelhesse.

Neked ajánljuk
Csak holdkóros álom, vagy a megmenekülésünk útja? Ha péntek, akkor klímatüntetés A globális cégek feletti kontroll Lehet, hogy túlzásba visszük a mosást? Görögországban jó fogás a hulladék
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam