2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezrek csatlakoztak a hochneukirchi klímatüntetéshez Németországban

Több ezren csatlakoztak szombaton ahhoz a klímatüntetéshez Németországban, amelyet Hochneukirchben, az ország egyik legnagyobb lignitbányájánál hirdettek meg.

Több száz tüntetőnek rövid időre sikerült elfoglalnia a bányát az erőművekkel összekötő vasúti síneket, egy másik csoport pedig a rendőrsorfalon tört át sikeresen, és a bánya területére is bejutott. A tiltakozás ennek ellenére nagyrészt békés volt. A Bund nevű környezetvédő szervezet számításai szerint a résztvevők mintegy nyolcezren lehettek.

A hochneukirchi lignitbánya az elmúlt években azért került a környezetvédő tiltakozások gyújtópontjába, mert a bányát üzemeltető RWE energiavállalat a bánya bővítése érdekében ki akart vágni egy közeli erdőt.

Résztvevők és rendőrök a Garzweiler külszíni szénbányánál rendezett Ende Gelände elnevezésű többnapos tüntetéssorozaton Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Miután a legutóbbi felmérések szerint a németeket nagyon foglalkoztatja a klímaváltozás, és a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a Zöldpárt jelentősen megerősödött, Angela Merkel kancellár igyekszik kiemelten foglalkozni a kérdéssel, és támogatásáról biztosította azt a kezdeményezést, hogy Németország 2050-re váljon „klímasemlegessé”, és ne növelje a légkörben található, üvegházhatást okozó gázok mennyiségét.

Neked ajánljuk
Apokaliptikus összeomlás-elméletekre nem, következetes cselekvésre azonban annál inkább szükség van Tudósok, környezetvédők és olajtársaságok közösen sürgetik a metánkibocsátás szigorúbb szabályozását A hidrogén lehetne a jövő tiszta energiája 800 liter kézfertőtlenítőt ajánlott fel a Teva Fogaskerekekből gitár
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam