2019. november 15., Albert, Lipót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy lengyel diáklány Greta nyomában jár

Inga Zasowska úgy döntött, rendszeres tüntetésbe kezd a lengyel parlament épülete előtt.

Döntéséhez az adta az utolsó lökést, hogy nem született megállapodás arról a célkitűzésről, amelynek értelmében az Európai Unió gazdaságának 2050-re szén-dioxid-semlegessé kellene válnia – számolt be a hvg.hu.

A fiatal annak reményében vág bele az egyszemélyes akcióba, hogy a politikusok komolyabban veszik majd a klímaváltozást.

Féltem a jövőm – nyilatkozta Zasowska, aki szerint a döntéshozók nem gondolnak a fiatal generációra, a tudósok figyelmeztetései pedig hatástalannak bizonyulnak.

Fotó: Inga Zasowska/facebook.com

A lány ezért azt találta ki, hogy minden pénteken a lengyel parlament elé vonul tüntetni, s közben reméli, másokat is sikerül maga mellé állítania.

Zasowska a nyári szünidejének egy részét fordítja a demonstrációra, és azt sem bánja, ha a nagy hőségben kell majd az utcára mennie.

A klímaváltozás elleni harc fontosságára az egyik legismertebb aktivista, Greta Thunberg is sokszor felhívta a figyelmet. A lengyel lány akciója a 16 esztendős Thunberg figyelmét sem kerülte el, a vonatkozó bejegyzést saját Twitter-oldalán megosztva azt írta: Zasowska igazi hős, aki mindenki jövőjéért küzd.

Neked ajánljuk
A globális metánkibocsátását mérő műholdmissziót indít Új-Zéland A maradók eltökéltebben dolgoznak a párizsi célokért A tehetős államok jobban is igyekezhetnének Az alma a nyerő Vízhiány és tömeges migráció
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam