2020. július 13., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Veszélyes hőhullám közeleg Európa felé

Veszélyes hőhullámra figyelmeztetik a francia, a spanyol és a német lakosságot, miután 40 fokos hőség éri el Európát. A hatóságok szeretnék minimalizálni a hőség miatti halálos esetek számát.

Az előrejelzések szerint Spanyolország bizonyos részein a hőmérséklet még a 40 fokot is meghaladhatja. Franciaországban keddtől már él a narancssárga riasztás, ami a második legmagasabb szint, egyes időjárás-előrejelző oldalak szerint az országban pénteken tetőzhet a hőség, akkor lehetnek olyan területek (főként délen), ahol 45 fok is lehet – írja a Financial Times alapján a Portfolio.

Németországban is szokatlan hőhullámra készülnek, ott a hőmérséklet ma elérheti a 40 fokot is.

Emberek hűsölnek a párizsi Trocadéro tér szökőkútjában 2019. június 25-én. A francia fővárosban a hármas szintű hőhullámtervet léptették életbe, tizenhárom parkot tartanak nyitva éjszakánként is, hogy az emberek hűsölni tudjanak
Fotó: MTI/AP/Thibault Camus

Az Oxfordi Egyetem környezeti és éghajlatváltozásokkal foglalkozó intézményének professzora szerint az extrém hőhullámok a jövőben sokkal gyakoribbá válhatnak az éghajlatváltozás következtében, különösen Dél-Európában, ahol már most tízszer nagyobb az esélye a hőhullámoknak, mint az iparosodás előtti időszakban.

Neked ajánljuk
Juhász Árpád: Az ember nem tanul a múltból, nem tanul a drámai helyzetekből A napsugarakat visszaverő aeroszolok többet árthatnak, mint amennyit használnak A Volvo is komolyan veszi a klímaváltozás elleni harcot A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam