2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megkezdődött a húszak oszakai csúcstalálkozója

Megkezdődött a japán Oszakában a világ 19 legnagyobb fejlett és felzárkózó gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20-csoport kétnapos csúcstalálkozója. A tanácskozáson a világgazdaság fajsúlyos problémái mellett a környezetvédelem kérdései is napirendre kerülnek.

A találkozókon várhatóan szó lesz az információs ipar területén tevékenykedő nagy vállalatok adóztatásáról, az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborúról, az Iránnal és Észak-Koreával kapcsolatos geopolitikai feszültségekről, továbbá a klímaváltozás kérdéseiről.

A vendéglátó Abe Sindzó Donald Trump amerikai elnökkel folytatott találkozóján téma volt a kereskedelem és Észak-Korea problematikája, de szóba került a Dél-kínai-tenger térsége, a Huawei kínai telekommunikációs órásvállalat, amelyet az Egyesült Államok kizárt az ötödik generációs mobilhálózati fejlesztésekből. 

Az ökológia területén a legnagyobb figyelmet az óceánokban egyre nagyobb mennyiségben felhalmozódó műanyagszemét problémájának szentelik a résztvevők.

Várhatóan Japán kezdeményezi majd, hogy 2050-re nullára csökkentsék a műanyaghulladék mennyiségét a tengerekben.

A világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 kétnapos csúcstalálkozójának résztvevői
Fotó: MTI/EPA Pool/Andy Rain
Neked ajánljuk
Ifj. Chikán Attila: Most van itt a cselekvés ideje Felgyorsítja klímastratégiájának végrehajtását az Allianz-csoport Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam