2021. február 26., Edina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 70 éves melegrekord dőlt meg Németországban

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) adatai szerint az új történelmi csúcs 38,6 Celsius-fok, délután mérték a Coschen nevű településen, amely az ország keleti részén, a német–lengyel határnál fekszik.

Az előző júniusi melegrekord 38,5 Celsius-fok volt, 1947-ben mérték az ország délnyugati részén, a német–francia határ térségében fekvő Bühlertalban – írta az MTI alapján a ma.hu.

A DWD szerdára az ország területének csaknem négyötödére hőségriasztást adott ki, a legtöbb nagyvárosban 35 Celsius-fok körül alakul a csúcshőmérséklet, és sok helyütt éjszaka sem lesz 20 Celsius-foknál hűvösebb.

Az Ulla nevű fronttal száraz légtömegek örvénylenek Németország fölé Afrikából, számottevő eső csak a következő héten valószínű, így tovább tart az ország északi felét sújtó aszály.

Kerékpározó férfi napkeltekor Frankfurtban
Fotó:  MTI/AP/Michael Probst

A csapadékszegény időjárás miatt az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Minden-Lübbecke járás több településén vízhiány alakult ki, az önkormányzatok szerdán arra kérték a lakosságot, hogy ne öntözzék a kerteket, ne töltsenek fel kerti medencéket, és ne mossanak autót ivóvízzel.

Neked ajánljuk
Nem csak a klímaváltozás hozhat extrém időjárást Soha nem látott hőmérsékletváltozás következett be Németországban egy hét alatt Több százezer áldozatot szedett az elmúlt évtizedekben az időjárási szélsőségek fokozódása Madárodúkat kapnak óvodák a Zöld Dunakanyar Program részeként A jégolvadás miatt az éhenhalás fenyegeti a csúcsragadozókat
Tovább a forrásra: ma.hu
Vissza
Hírfolyam