2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas lelkesedéssel fogadták David Attenborough-t a Glastonbury Fesztiválon (videókkal)

Nagy ovációval fogadták az egyik leghíresebb brit popkulturális esemény, a Glastonbury Fesztivál utolsó napján Sir David Attenborough-t, aki személyesen mondott köszönetet azért, hogy a fesztivál közönsége öt napon keresztül műanyag palackos italok nélkül bulizott. Íme a videó a fogadtatásáról, valamint a BBC új sorozatának előzetese. 

A fesztivál helyszínén csak újrahasználható üvegben árusított frissítőt lehetett kapni, és megháromszorozták a vizestartályok kapacitását. Bár voltak hisztérikus reakciók az intézkedések nyomán, Attenborough-t ovációval fogadta a somerseti fesztivál népe.

A világhírű természettudós a 2017-es Blue Planet 2 című sorozatáról, és annak váratlanul nagy hatásáról beszélt, mielőtt hálát adott közönségnek, hogy türelmesek voltak, és ennek hála 1 millió műanyag flakon felhasználásától óvták meg a bolygót.

A 93 éves Attenborough pár perces beszédében az óceánokat sújtó műanyagszennyezés drámai következményeiről is beszélt:

„Óceánok takarják a bolygónk kétharmadát, és csak egyharmadát fedi a mi hét csodálatos kontinensünk, azoknak minden kincsével, madaraival, emlőseivel, csodáival és kihívásaival. Óvjuk hát őket!”

A fesztiválon minden évben a brit és európai popszcéna legismertebb előadói lépnek fel. Így fogadta Attenborough-t a közönség: 

A közönségnek az alábbi előzetest mutatták be a BBC új sorozatáról, a Seven Worlds One Planetről, amely a Föld hét kontinensének gazdag sokféleségét mutatja be, és azt, hogy mi teszi mindegyiket egyedivé:

Neked ajánljuk
A Húsvét-sziget elveszett világa – Drámai összeomlás? (dokumentumfilm) Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait Miért verik a gorillák a mellkasukat? Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Norman 2030-ra piacra kerülhet
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam