2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Radiohead és egy csalódott hacker bemutatja...

Az online bűnözés virágkorát éli, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a kultikus angol együttes gitárosa is adatlopás és zsarolás áldozatává vált. Frappáns válaszának hála azonban nem a tolvaj, hanem a zenerajongók és a klímavédelem örülhetett a végén. 

18 órányi, 1997-ből, az Ok Computer című albumuk időszakából származó, eddig ki nem adott felvételt lopott el egy ismeretlen hacker a Radiohead énekesének, Thom Yorke-nak az adattárolójáról. A tolvaj 150 000 dollár váltságdíjat követelt az alkotóktól.

A Radiohead azonban fizetés helyett a teljes anyagot 18 napra online elérhetővé tette:

a letöltésenként befolyó 18 dolláros összeget az Extinction Rebellion nevű környezetvédelmi mozgalom részére ajánlották fel.

Radiohead – No Surprises Fotó: Radiohead/youtube.com
Fotó: Michell Zappa/flickr.com
Neked ajánljuk
Apokaliptikus összeomlás-elméletekre nem, következetes cselekvésre azonban annál inkább szükség van Az új sarkvidéki hőmérsékleti rekordok megerősítését kéri Oroszországtól a Meteorológia Világszervezet Áramló tengerek, hömpölygő dallamok Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
Tovább a forrásra: federalnewsnetwork.com
Vissza
Hírfolyam