2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átfogó környezetvédelmi intézkedéscsomagot jelentett be a holland kormány

Az ország célja, hogy 2030-ra felére csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását az 1990-es szinthez képest.

A tájékoztatás szerint egyebek mellett szén-dioxid-kibocsátási adó bevezetését tervezik, amely a várakozások szerint arra fogja ösztönözni a vállalatokat, hogy a fenntartható működés felé mozduljanak el. Mértéke kezdetben 30 euró lesz tonnánként, amely 2030-ra 150 euróra nő – írja az MTI alapján a hirado.hu.

Emellett állami támogatásokat biztosítanak majd a zöld megoldásokat választó, például napelemeket telepítő háztartások számára, számos új bicikliparkoló építését tervezik, valamint távlati célként határozták meg például a benzines és dízelautók kivezetését.

Eric Wiebes gazdasági miniszter a csomagot teljesíthetőnek és megfizethetőnek nevezte, amelynek révén Hollandia a klímavédelem egyik élharcosává válhat.

Fotó: Markus Bernet/Wikimedia Commons

A környezetvédelmi csoportok üdvözöltek bizonyos intézkedéseket, ugyanakkor még mindig elégtelennek minősítették a terveket. A Greenpeace helyi szervezetének igazgatója például leszögezte, hogy a klímaválság valódi megoldásokat követel a következő nemzedékek számára, és úgy vélekedett, hogy a nagyvállalatokat nem kötelezik megfelelő hozzájárulásra.

A hágai kormány tavaly azt közölte, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé kívánják tenni az ország áramtermelését, a nap- és szélenergia arányát már 2030-ra 70 százalékra kívánják emelni.

Neked ajánljuk
Ürge-Vorsatz Diána szerint a Covid miatti leállás nem javított a klíma állapotán Több mint tízezer tudós figyelmeztet a Föld „életjeleinek” gyengülésére Fák ültetésével a városainkat is sokkal élhetőbbé tehetnénk Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam