2019. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az OPEC vezetője nem örül a klímatudatos fiataloknak

A szokottnál nyíltabb kijelentéseket tett a napokban Mohammed Barkindo, a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) főtitkára. Úgy tűnik, a klímatüntető fiataloktól félti az olajipar jövőjét a kartell vezetője.

Az OPEC, azaz a világ legnagyobb olajtermelőinek múlt heti találkozóján Bécsben mondott beszédet a nemzetközi kartell főtitkárának három éve megválasztott nigériai Barkindo. Nem tagadta a klímaváltozást, sőt arról beszélt, hogy az azzal összefüggő időjárási szélsőségek egyre gyakoribbak lesznek, amiatt pedig egyre nagyobb tömegek nyilvánulnak meg „az olaj ellen”.

Aggódva elmélkedett róla, hogy már az OPEC központjában dolgozó kollégáit kérdezgetik azok gyerekei a jövőjükről, mert látják, hogy a kortársaik felelősebb klímavédelemért tüntetnek az utcákon, nem kis részben az olajipart felelőssé téve.

Fotó: Clinton Steeds/flickr.com

Barkindo szerint a „tudománytalan olajellenes mozgósítás” árt az olajipari befektetéseknek, befolyásolja a politikai és vállalati döntéseket.  A főtitkár szerint „ez talán a legnagyobb veszélyt jelenti az iparunkra”. Nem finomkodott, olyat is mondott, hogy az olajipar része lehet a klímaharc megoldásának, de az már nem derült ki az AFP cikkéből, hogy ezalatt mire gondolt.

Neked ajánljuk
Emma Thompson is kiállt a klímavédelem fontossága mellett Diplomáciai lépések az amazóniai helyzet megoldásáért Perzselő nyár köszönthet Ausztráliára Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam