2019. november 18., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az OPEC vezetője nem örül a klímatudatos fiataloknak

A szokottnál nyíltabb kijelentéseket tett a napokban Mohammed Barkindo, a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) főtitkára. Úgy tűnik, a klímatüntető fiataloktól félti az olajipar jövőjét a kartell vezetője.

Az OPEC, azaz a világ legnagyobb olajtermelőinek múlt heti találkozóján Bécsben mondott beszédet a nemzetközi kartell főtitkárának három éve megválasztott nigériai Barkindo. Nem tagadta a klímaváltozást, sőt arról beszélt, hogy az azzal összefüggő időjárási szélsőségek egyre gyakoribbak lesznek, amiatt pedig egyre nagyobb tömegek nyilvánulnak meg „az olaj ellen”.

Aggódva elmélkedett róla, hogy már az OPEC központjában dolgozó kollégáit kérdezgetik azok gyerekei a jövőjükről, mert látják, hogy a kortársaik felelősebb klímavédelemért tüntetnek az utcákon, nem kis részben az olajipart felelőssé téve.

Fotó: Clinton Steeds/flickr.com

Barkindo szerint a „tudománytalan olajellenes mozgósítás” árt az olajipari befektetéseknek, befolyásolja a politikai és vállalati döntéseket.  A főtitkár szerint „ez talán a legnagyobb veszélyt jelenti az iparunkra”. Nem finomkodott, olyat is mondott, hogy az olajipar része lehet a klímaharc megoldásának, de az már nem derült ki az AFP cikkéből, hogy ezalatt mire gondolt.

Neked ajánljuk
A globális metánkibocsátását mérő műholdmissziót indít Új-Zéland A maradók eltökéltebben dolgoznak a párizsi célokért A tehetős államok jobban is igyekezhetnének Közel egymillió embert érintenek a dél-szudáni árvizek Debütált a világ leggyorsabb villanyautója
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam