2019. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Attenborough a klímaváltozásról: nem lehetünk eléggé radikálisak

David Attenborough kedden meghívottként részt vett a brit parlament energetikai és ipari kérdésekben illetékes bizottságának ülésén, ahol képviselők kérdéseire és felvetéseire válaszolt a klímaváltozás megfékezésével vagy annak lehetőségeivel kapcsolatban.

Attenborough Nagy-Britannia 2050-re kitűzött klímacélját értékelve hangsúlyozta: nem lehet elég radikális egy kormány a jelenlegi helyzetben. A jó kérdés szerinte az, mi az, ami praktikusan lehetséges. Miként tudjuk rábírni a szavazópolgárokat, hogy foglalkozzanak ezzel a kérdéssel? Ugyanakkor Attenborough szerint biztató, hogy a holnap választói, a fiatalok jelentős része már érzékeli a tétet, és hallatja a hangját – számol be a The Guardian alapján a 444.hu.

„Én megvagyok, és mi itt mind rendben vagyunk, hiszen nem nekünk kell majd ezekkel a problémákkal a következő harminc évben szembenéznünk. Pedig ezek a problémák súlyos társadalmi békétlenséget hoznak majd, és nagy változást abba, ahogyan élünk, amit eszünk, és így tovább. Ez elkerülhetetlen.”

Forrás: Guardian News/youtube.com

Attenborough példaként azt hozta fel, hogy a 19. században morálisan és erkölcsileg teljesen elfogadott társadalmi jelenség volt a rabszolgaság – ami aztán 20-30 év alatt gyökeresen megváltozott. Szerinte hasonlóan drámai változás előtt állnak a mai társadalmak, és ezt a változást a fiatal generáció hordozza.

Neked ajánljuk
Emma Thompson is kiállt a klímavédelem fontossága mellett Diplomáciai lépések az amazóniai helyzet megoldásáért Perzselő nyár köszönthet Ausztráliára Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam