2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool

Termékei energiahatékonyságának fejlesztését tervezi a Rockwool-csoport, amely tapolcai gyárában száz százalékban újrahasznosítható kőzetgyapot szigetelőanyagokat állít elő.

Bányai Kornél, a Rockwool Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a termék, valamint a gyártási technológia fejlesztése révén mintegy negyven százalékkal nőhet a következő időszakban termékeik energiahatékonysága.

A tapolcai gyárban a helyben bányászott bazaltot használják alapanyagként, ennek átalakításával hoznak létre természetes szigetelőanyagot, amelyek használatával a cégvezető ismertetése szerint 128-szor annyi energia és 162-szer annyi szén-dioxid takarítható meg, mint amennyi a termékek előállításához szükséges.

A tervek szerint az energiahatékonyság a tervezett fejlesztésekkel további mintegy 40 százalékkal nőhet. A tapolcai üzem termékei közé tartozik a kétrétegű, az inhomogén, a lapostető- és a homlokzati hőszigetelő, amelyek alkalmazásával keményebbek és ellenállóbbak lesznek az építési felületek. Bányai Kornél hozzátette, hogy a kőzetgyapot akár ezer Celsius-fok feletti hőnek is ellenáll, nem éghető, tűz esetén hő hatására nem fejleszt füstöt.

Fotó: www.rockwool.hu
Neked ajánljuk
Tavaly 164 környezetvédőt gyilkoltak meg Az egyre extrémebb időjárás első áldozatává lehet egy amerikai kisváros Egy árnyoldalak nélküli megoldás Portugáliából Ultrafast fashion: amikor már a fast fashion sem elég gyors Szeptembertől támogatás a naperőművekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam