2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fényűző katari nagyváros az olajon túl

Gőzerővel folynak a munkálatok a katari főváros tőszomszédságában – a Dohától mintegy 20 kilométerre északra fekvő Loszailban a jövő városát építik.

Katar 2008-ban fogadta el a 2030-ig szóló nagyszabású országfejlesztési tervét, amely a tudásalapú gazdaság kialakítására irányul – írja a Guardian nyomán a hirado.hu.

Fontos célként tűzték ki, hogy az öböl menti ország gazdaságának olajfüggősége csökkenjen.

A terv megvalósításába illeszkedik a Doha külvárosának is tekintett Loszail fejlesztése és összekötése a fővárossal. Loszail fejlesztésének célja a főváros zsúfoltságának enyhítése. Pár éven belül elkészül a Dohával összekötő metróvonal és a közvetlen villamosközlekedés. A szupermodern városrészbe is elsősorban a fejlett országokból érkező szakképzett munkaerőt csábítanák.

Az épülő Loszail látképe Fotó: Jenny Brown - Lusail Sunset/flickr.com
Neked ajánljuk
A munkahelyválasztásnál is fontos szemponttá lépett elő a fenntarthatóság Az uniós klímacél minden tagállamnak feladja a leckét, de nem lesz egyformán nehéz a dolguk Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam