2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A pénteki tüntetések mozgásba hozzák a német klímapolitikát

Greta Thunberg svéd környezetvédő aktivista is csatlakozott pénteken a klímaváltozás elleni cselekvés fokozásáért tüntető többezres tömeghez Berlinben.

Thunberg második alkalommal vett részt klímatüntetésen a német fővárosban. A 16 éves lány rövid beszédében azt mondta, sosem fogjuk abbahagyni, utalva ezzel a hónapok óta tartó, globálissá vált tüntetéssorozatra – írja az MTI alapján az Index.

Thunberg elmondta, reményt ad számára, hogy ilyen sok embert vonult ki az utcára tüntetni. A demonstráció résztvevőit pedig további tüntetésekre szólította fel.

Greta Thunberg Berlinben Fotó: faz/youtube.com

Mindeközben Angela Merkel német kancellár több témában tartott sajtóértekezletén arról beszélt, hogy Greta Thunberg és a Fridays for Future mozgalom előmozdította a kormányzati döntéshozatalt:

Arra sarkalltak bennünket, hogy gyorsabban döntsünk Németország klímavédelmi szakpolitikájáról. A rendkívüli időjárási körülmények megmutatják, milyen károkat okoz az, ha nem kezelik az éghajlati kérdéseket.

Neked ajánljuk
Ausztrália 97 milliárd forintnak megfelelő eurót költ klímavédelemre A klímaváltozás az amerikai hadsereg számára is komoly ellenfél Valóban jót tesznek a vegánok a Földnek – írja egy kiszivárgott hivatalos jelentés A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam