2020. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb erős hőhullám érkezett Franciaországba

Egy hónapon belül ez a második hőhullám, előrejelzések szerint megdőlhet a melegrekord Párizsban.

„Összességében ez a kánikula kevésbé intenzív, mint a júniusi. Nem lesznek a napi felmelegedésnek 45-46 fokos tetőpontjai, de az északi országrészt ezúttal jobban fogja érinteni (mint júniusban)” – közölte a francia meteorológiai szolgálat, amely hétfőn reggel 21 déli megyére – az ország ötödére – adott ki hőségriasztást.

A többi megyét keddre éri el a hőhullám, s az előrejelzések szerint

szerdán és csütörtökön megdőlhetnek a melegrekordok az ország északi részén, így Párizsban is, ahol 1947. július 28-án 40,4 fokot mértek – csütörtökre viszont 42 fokot jelez előre a Météo France.

A kánikula várhatóan csak Bretagne északi részét fogja megkímélni.

Emberek hűsölnek a párizsi Trocadéro tér szökőkútjában 2019. június 25-én
Fotó: MTI/AP/Thibault Camus

Június végén csaknem egy hétig tartó kánikula volt Franciaországban: az intenzitása és kora nyári időpontja miatt rendkívüli hőhullám egy napján egyszerre több francia településen mértek az előző hőségrekordnál sokkal magasabb hőmérsékletet, s megdőlt a hőség abszolút rekordja is: június 28-án 46 Celsius-fokot mértek az Hérault megyei Vérargues faluban.

Neked ajánljuk
A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook Rekordokat döntöget az Ausztrália északi tájaira beköszöntött hőhullám Egész éves kullancsszezont hozhat a klímaváltozás ITM: Az eredményes klíma- és természetvédelem kulcsszereplői a fiatalok 45 éves a Kiskunsági Nemzeti Park
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam