2019. augusztus 26., Izsó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb hőhullámmal küzd Európa

Idén júniusban szokatlanul korán érkezett meg az első nagy hőhullám Európába, így most, július közepén, amikor megszokottabb, Nyugat-Európa már az év második nagy hőhullámával küzd.

Dél-Franciaországban már rekordok is dőlnek, Bordeaux-ban kedden 41,2 fokot mértek, 0,5 fokkal többet, mint az eddigi legmelegebb július 23-án, 2003-ban – írja a BBC alapján a 444.hu.

Az ENSZ meteorológiai világszervezete szerint ezek a hőhullámok „a klímaváltozás jelei”.

A szervezet szóvivője, Clair Nullis szerint „mint már júniusban is láthattuk, ezek egyre gyakoribbá válnak, egyre korábban kezdődnek, és egyre intenzívebbek is lesznek. Ez nem egy olyan probléma, ami majd elmúlik”.

Az Elba folyó kiszáradt medre Drezda belvárosában 2019. július 10-én. Németországban a hosszú ideje tartó hőség és az aszály miatt jelentősen csökkent a folyók és tavak vízszintje
Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

A hőség az előrejelzések szerint elsősorban Nyugat-Európát, azon belül is főleg Franciaországot, Belgiumot és Hollandiát sújtja majd, de Nagy-Britannia déli részén, Németországban, Ausztriában, Csehországban és Magyarország nyugati felén is nagy hőségre számíthatunk.

Neked ajánljuk
Egyetlen nap alatt több mint 200 millió fát ültettek Etiópiában Magyarországon nincs klímakrízis, de fel kell készülni a kedvezőtlen változásokra Nőhet a halálozás a kínai városokban 1,5-2 Celsius-fokos globális felmelegedés esetén Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam