2020. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új pénzügyi alappal a klímaváltozás ellen

Az Európai Unió egy különleges alapot indít a tagállamok fosszilis tüzelőanyag-mentességének elősegítésére, jelentette ki az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen Lengyelországban.

Ursula von der Leyen varsói tárgyalásán arról is beszélt, széles körű konzultációt is indítanak Európa jövőjéről – számolt be AFP tudósítása alapján az Index

A német politikus Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel folytatott tárgyalása után beszélt arról, az EU nem mondhat le klímavédelmi terveiről. Kijelentette:

Nagy szükség lesz az új technológiákra, és új munkahelyekre szoruló régiókban jelentős beruházásokra. Ezért fogjuk létrehozni ezt az igazságos átmeneti alapot, hogy támogassuk ezeket a régiókat.

Bełchatów szénbánya és erőmű Lengyelországban Fotó: pixabay.com

Mindennek azért lehet jelentősége, mert Lengyelország szénfüggő ország, amely Magyarországgal együtt egyike volt azoknak, amelyek a múlt hónapban megakadályozták az uniós klímavédelmi törekvések elfogadását.

Neked ajánljuk
Rekordütemben nő egy elvileg betiltott üvegházhatású gáz légköri koncentrációja Óriási vihar pusztított Spanyolországban Több mint 100 fenyegetett állat- és növényfaj élőhelyét érintik súlyosan az ausztráliai bozóttüzek Nemzetközi innovációs ötletverseny a vízválság megelőzéséért A jó jazz nem csak elandalítani, elgondolkodtatni is képes
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam