2020. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyetlen nap alatt több mint 200 millió fát ültettek Etiópiában

Az ENSZ adatai szerint a 20. században Etiópia területének 35 százalékát borították erdők, ami 4 százalékra zsugorodott a 2000-es évekre. A hétfői faültetéssel a szárazság sújtotta kelet-afrikai ország ellensúlyozni akarja az erdők kivágásának hatásait és a klímaváltozást.

Az Abiy Ahmed kormányfő vezette projekt megvalósításának idejére számos közintézményt és iskolát bezártak, hogy minél többen részt vehessenek a programban. A faültetést az országban mintegy ezer helyszínen végezték. Illetékesek számolták, hogy hány facsemetét ültetnek el. Getahun Mekuria innovációs és technológiai miniszter Twitter-üzenete szerint több mint 220 millió fát ültettek, nap végére ez a szám 350 millió fölé emelkedett.

A kormányzati program célja négymilliárd fa ültetése az év végéig.

Abiy Ahmed kormányfő is részt vett a faültetésben Fotó: Twitter

Becslések szerint ez az elültetett mennyiség világrekord. A Guinness-rekordok Könyvében India tartja az egyetlen nap alatt elültetett fák rekordját több mint 50 millió fával, amelyet 800 ezer önkéntes ültetett el 2016-ban a dél-ázsiai országban.

Fotó: Twitter

Az etióp program bírálói szerint Abiy miniszterelnök a zöldítési kampányt arra használja fel, hogy elvonja a közvélemény figyelmét a kormány előtt álló kihívásokról, köztük az etnikai konfliktusokról, amelyek mintegy 2,4 millió embert kényszerítettek otthonaik elhagyására – olvasható a BBC hírportálján.

Neked ajánljuk
Húszmilliárd fát ültet Etiópia a következő négy évben Fák ültetésével életek százait lehetne megmenteni Philadelphiában Japán minierdőkkel küzdenének Európában a klímaváltozás ellen (videókkal) A fenntartható divat ügye nem egy banánhéjon fog elcsúszni Katasztrófa Japánban: árvizek és földcsuszamlások pusztítanak a felkelő nap országában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam