2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csehország támogathatja az uniós klímacélt

Andrej Babiš cseh miniszterelnök Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság megválasztott elnökével való találkozás hatására módosított álláspontján.

A Radio Praha összefoglalója szerint Babiš Brüsszelben beszélt Von der Leyennel, utána pedig azt nyilatkozta, hogy bár nagyon drága dolog lesz, Prága is elkötelezi magát a klímacél mellett – adta hírül az Azonnali.

Babiš szerint a cél elérése milliárdos befektetést jelent (koronában), de vannak ötletei, hogyan kéne ezt a pénzt jól elkölteni.

 A fordulat azért meglepő, mert a cseh miniszterelnök a júniusi EU-csúcson még teljes nonszensznek nevezte a klímasemlegességet: azt mondta, nem tudja elképzelni, hogy ez megvalósuljon 2050-re, és ennél reálisabb, 2030-ig megoldható célokat kéne kitűznie az EU-nak. Azt is hozzátette, hogy nem érti, miért kéne 31 évvel korábban határozni arról, hogy mi legyen 2050-ben. Később egy júliusi munkaebéden arról beszélt, hogy egyébként szimpatizálnak az EU céljaival, de nem akarják veszélybe sodorni a cseh gazdaságot.

A cseh parlament Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Emberéleteket és gazdaságokat lehetne megmenteni az afrikai hőhullámok pontosabb dokumentálásával A klímavédelem előrébb való, mint a kényelem Mámoros hírek a szén-dioxid-hasznosítás világából A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: azonnali.hu
Vissza
Hírfolyam